AI/Mothersbloggr
Πώς να φτιάξετε μαλακά και θρεπτικά αστεράκια σολομού για μωρά άνω των 6 μηνών.
Τα αστεράκια σολομού είναι μια νόστιμη και θρεπτική πρόταση για τα μωρά σας, ειδικά για παιδιά άνω των 6 μηνών, αφού ο παιδίατρος έχει δώσει το «πράσινο φως» για σολομό. Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα (DHA & EPA), τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών, ενώ περιέχει πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την ενέργεια του οργανισμού.
Ποιο είναι το κατάλληλο ψάρι για μωρό 10 μηνών; Οδηγός για νέες μαμάδες
Αυτά τα αστεράκια είναι μαλακά και εύκολα στο μάσημα, ιδανικά για τα πρώτα δοντάκια και για μωρά που ξεκινούν την κατανάλωση στερεών τροφών. Η πατάτα που χρησιμοποιείται στο μείγμα προσφέρει απαλή υφή και φυσική γλυκύτητα, ενώ το τυρί προσθέτει λίγη έξτρα γεύση και ασβέστιο.
Το σχήμα αστεριού τα κάνει ιδανικά για τις γιορτές, κερδίζοντας την προσοχή των παιδιών. Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ αστεράκι, μπορείτε να φτιάξετε μικρές, χαριτωμένες μπουκίτσες που ψήνονται ή τηγανίζονται εύκολα. Επιπλέον, είναι κατάλληλα για κατάψυξη, ώστε να έχετε έτοιμα σνακ για τις επόμενες μέρες.
Αυτά τα αστεράκια είναι η τέλεια ισορροπία γεύσης και θρεπτικής αξίας, κατάλληλα τόσο για μωρά όσο και για μεγαλύτερα παιδιά που αγαπούν τις γιορτινές λιχουδιές.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 150γρ πατάτα βραστή και λιωμένη
- 175γρ φιλέτο σολομού, χωρίς κόκαλα και κομμένο σε κύβους
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.γ. κέτσαπ ντομάτας
- 50γρ τριμμένη παρμεζάνα
- 50γρ τριμμένη φρυγανιά (panko)
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Λίγο λάδι για το τηγάνισμα ή λαδόκολλα για το φούρνο
Βήματα
-
Τοποθετήστε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα πολυκόφτη και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Γεμίστε ένα μεσαίο κουπάτ αστράκι με το μείγμα και πιέστε καλά για να πάρει το σχήμα.
-
Αφαιρέστε από το κουπάτ και πανάρετε ελαφρά με αλεύρι. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
-
Ζεστάνετε λίγο λάδι σε τηγάνι και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, ή ψήστε σε φούρνο με λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180°C (αέρα).