Θα λατρέψετε αυτά τα μπισκότα λεμονιού.
Αν ψάχνετε για μια συνταγή που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας αλλά και όλη η οικογένεια, τα μπισκότα λεμονιού «κρακελέ» είναι η ιδανική επιλογή! Μικρά, αφράτα, με τραγανή επιφάνεια και υπέροχο άρωμα λεμονιού, αυτά τα μπισκότα φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα.
Τρουφάκια λεμονιού με μόλις 3 υλικά
Είναι η τέλεια συνταγή για απογευματινό ή κολατσιό για το σχολείο, αλλά και για εκείνες τις στιγμές που θέλετε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα με ζεστή σοκολάτα ή τσάι. Θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας συνταγή. Τα παιδιά θα ζητούν να τα φτιάξετε ξανά και ξανά, και θα δείτε ότι αυτά τα μπισκότα θα γίνουν ένα από τα αγαπημένα της οικογένειας σας.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
- 1 αυγό
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη (½ ποτήρι)
- 160 γρ. αλεύρι (1 ποτήρι + 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας)
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 50 ml φυτικό λάδι (5 κουταλιές της σούπας)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του τσαγιού βανίλια
Βήματα
-
Χτυπήστε το αυγό με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά με το μίξερ.
-
Προσθέστε τα υγρά, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι και ανακατέψτε. (Η ζύμη θα είναι πιο ρευστή, μην ανησυχείτε. Θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει)
-
Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 25-30 λεπτά. (Η υφή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το αλεύρι. Αν είναι πολύ ρευστή, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ακόμα αλεύρι.)
-
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και σχηματίστε μπαλάκια (Σε αυτό το βήμα χρειάζεται να είστε γρήγοροι)
-
Περάστε τα μπαλάκια πρώτα από κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα από μπόλικη ζάχαρη άχνη.
-
Ψήσιμο: Προθέρμανετε καλά τον φούρνο. Αν δεν είναι ζεστός, θα γίνει ένα τεράστιο μπισκότο . Ψήστε στους 170°C χωρίς αέρα για 13 λεπτά. Έξω θα είναι τραγανά και μέσα μαλακά.
-
Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα απολαύσετε.