Μπισκότα λεμονιού κρακελέ (ραγισμένα)

Μαργαρίτα Νικολάου
Μπισκότα λεμονιού κρακελέ (ραγισμένα)
Bigstock

Θα λατρέψετε αυτά τα μπισκότα λεμονιού. 

Αν ψάχνετε για μια συνταγή που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας αλλά και όλη η οικογένεια, τα μπισκότα λεμονιού «κρακελέ» είναι η ιδανική επιλογή! Μικρά, αφράτα, με τραγανή επιφάνεια και υπέροχο άρωμα λεμονιού, αυτά τα μπισκότα φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα.

Τρουφάκια λεμονιού με μόλις 3 υλικά

Είναι η τέλεια συνταγή για απογευματινό ή κολατσιό για το σχολείο, αλλά και για εκείνες τις στιγμές που θέλετε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα με ζεστή σοκολάτα ή τσάι. Θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας συνταγή. Τα παιδιά θα ζητούν να τα φτιάξετε ξανά και ξανά, και θα δείτε ότι αυτά τα μπισκότα θα γίνουν ένα από τα αγαπημένα της οικογένειας σας.

https://www.instagram.com/reel/DLnSMAEocck/

Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με γλάσο ζάχαρης

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (½ ποτήρι)
  • 160 γρ. αλεύρι (1 ποτήρι + 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 50 ml φυτικό λάδι (5 κουταλιές της σούπας)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού βανίλια

Βήματα

  • Χτυπήστε το αυγό με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά με το μίξερ.
  • Προσθέστε τα υγρά, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι και ανακατέψτε. (Η ζύμη θα είναι πιο ρευστή, μην ανησυχείτε. Θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει)
  • Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 25-30 λεπτά. (Η υφή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το αλεύρι. Αν είναι πολύ ρευστή, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ακόμα αλεύρι.)
  • Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και σχηματίστε μπαλάκια (Σε αυτό το βήμα χρειάζεται να είστε γρήγοροι)
  • Περάστε τα μπαλάκια πρώτα από κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα από μπόλικη ζάχαρη άχνη.
  • Ψήσιμο: Προθέρμανετε καλά τον φούρνο. Αν δεν είναι ζεστός, θα γίνει ένα τεράστιο μπισκότο . Ψήστε στους 170°C χωρίς αέρα για 13 λεπτά. Έξω θα είναι τραγανά και μέσα μαλακά.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα απολαύσετε.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved