Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με γλάσο ζάχαρης

Μαργαρίτα Νικολάου
Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με γλάσο ζάχαρης
Bigstock

Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ νηστίσιμο; Αν ναι τότε δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με λεμόνι.

Δεν περιμένετε να μάθετε από εμάς ότι το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή ενισχύοντας τη φυσική άμυνα του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις ή ότι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σίγουρα στα άρθρα που διαβάζετε θα έχετε πέσει επάνω στα οφέλη του, καθώς επίσης και για τα οφέλη του στην υγεία των παιδιών.

Εάν πάλι δεν αρέσουν στα παιδιά σας τα λεμόνια (ακόμη) είναι φυσιολογικό. Μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες πριν αρχίσει να αρέσει στο παιδί σας και αυτό γιατί τα εσπεριδοειδή έχουν μια ξεχωριστή πικρή και ξινή γεύση που μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να τη συνηθίσει.

Ένας τρόπος για να αγαπήσει τα λεμόνια είναι μέσα από συνταγές που του αρέσουν. Κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα νόστιμο και αφράτο κέικ, πόσο μάλλον αν αυτό το κέικ είναι νηστίσιμο.

Η συνταγή για το καλύτερο νηστίσιμο κέικ λεμονιού

Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε:

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

Για το κέικ:

  • 3 1/2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κούπα corn flour
  • 2 1/2 κ.τ.σ. baking powder
  • 3/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.τ.γ. κουρκουμά
  • 3 κ.τ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού (φρεσκοστυμμένο)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο
  • 1 2/3 κούπας γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.τ.σ. πουρέ μήλου
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια

Για το γλάσο:

  • 1 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη (μπορεί να χρειαστεί λίγη παραπάνω)
  • 2 1/2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το corn flour, το baking powder, το αλάτι, τον κουρκουμά και το ξύσμα λεμονιού.
  • Σε ένα διαφορετικό μπολ ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γάλα αμυγδάλου, τον πουρέ μήλου, τη βανίλια.
  • Βάλτε τα υγρά υλικά στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατέψτε πολύ καλά με έναν αβγοδάρτη.
  • Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σας ετοιμάστε τη φόρμα σας.
  • Περάστε τη με μαργαρίνη και πασπαλίστε με αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ. ΄
  • Ρίξτε το μείγμα μέσα, χτυπήστε ελαφρά τον πάτο στον πάγκο και βάλτε στον φούρνο.
  • Ψήστε για 50-55 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
  • Μόλις ψηθεί, βγάλτε το, αφήστε το να ξεκουραστεί μέσα στη φόρμα για περίπου 5-10 λεπτά, πριν το αναποδογυρίσετε στην πιατέλα για να κρυώσει εντελώς.
  • Σε ένα πιάτο βάλτε την άχνη και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε και φτιάξτε το γλάσο.
  • Ρίξτε το επάνω στο κέικ και πασπαλίστε αν θέλετε με ξύσμα πορτοκαλιού.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved