Ανιθοπιτάκια με μοτσαρέλα για κολατσιό στο σχολείο

Ανιθοπιτάκια με μοτσαρέλα για κολατσιό στο σχολείο

Αυτά τα ανιθοπιτάκια θα ξετρελάνουν όχι μόνο τα παιδιά σας αλλά και εσάς.

Απ' έξω τραγανά και μέσα με «μαστιχωτό» λιωμένο τυρί.

Ό,τι καλύτερο για κολατσιό στο σχολείο. Αν έχετε στερέψει από ιδέες και τα μικρά σας έχουν βαρεθεί τα κεκάκια και τα τυροπιτάκια στο σχολείο δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά ανιθοπιτάκια.

https://www.instagram.com/p/CZ6pzsuFvyg

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 12'

Υλικά

για τη ζύμη

  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 2 μεγάλα φλιτζάνια)
  • 1 κρόκο αυγού για το ψήσιμο

για τη γέμιση

  • Τυρί τσένταρ, μορτσαρέλα ή τυρί φέτα
  • μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)

Βήματα

  • Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  • Έπειτα προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώστε καλά.
  • Χωρίστε σε μπαλάκια και ανοίξτε τα και γεμίστε τα με το τυρί όπως φαίνεται και στο βίντεο.
  • Περάστε με έναν κρόκο από πάνω, πασπαλίστε με το μαύρο σουσάμι και βάλτε σε αντικολλητικό χαρτί που θα έχετε τοποθετήσει επάνω σε ένα ταψί.
  • Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. (περίπου 11-15 λεπτά)
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved