Πανεύκολα τυροπιτάκια για το σχολείο

Ψάχνετε τυροπιτάκια για το σχολείο; Σας έχουμε πέντε νόστιμες και εύκολες συνταγές

Πανεύκολα τυροπιτάκια για το σχολείο
Bigstock

Και ναι τα τυροπιτάκια βρε παιδιά έχουν την τιμητική τους. Μπορεί κανείς να πει ότι είναι και το κολατσιό σύμβολο που βγάζει τις μαμάδες ασπροπρόσωπες και νοικοκυρές.

Βέβαια, μια μαμά μπορεί να αγοράσει και έτοιμα τυροπιτάκια αν δεν έχει χρόνο να φτιάξει ζύμη ή να τρίψει τυριά και φέτα, αλλά δεν υπάρχει τίποτε πιο νόστιμο από το μαμαδίστικο κολατσιό.

Ήδη τώρα που γράφουμε έρχεται στη μνήμη μας ο ζεστός φούρνος που μυρίζει ψημένο τυράκι. Τότε που η δική μας μαμά ή γιαγιά έφτιαχνε τυροπιτάκια για κολατσιό στο σχολείο ή τις εκδρομές που κάναμε.

Τυροπιτάκια για το σχολείο με ζύμη γιαουρτιού

tiropitakia-gia-to-sxoleio-kourou.JPG

Υλικά:

για τη ζύμη:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
  • 1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 2 κεσεδάκια φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κ γλ αλάτι

για τη γέμιση:

  • 1 κ σ κρέμα τυριού
  • 1 κομμάτι φέτα θρυμματισμένη (πέριπου 100 γρ.)
  • 1 αυγό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κρόκο αυγού + 1 κ γλ νερό για την επάλειψη
    λευκό σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ

Τυροπιτάκια για το σχολείο με ζύμη κουρού χωρίς γιαούρτι

για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 100 γρ. μαργαρίνη σκληρή (θερμ. δωματίου)
  • 150 γρ. μαργαρίνη σκληρή (παγωμένη)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.τ.γ. ξίδι
  • 87 ml νερό

για τη γέμιση:

  • τριμμένη φέτα
  • λίγο πιπέρι
  • 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μίξερ βάλτε το βούτυρο να αφρατέψει (χρησιμοποιήστε το φτερό ). Έπειτα προσθέστε τα υγρά υλικά και τέλος το αλεύρι.
  • Αφού έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη, αφήστε τη να ξεκουραστεί, μοιράστε τη σε ίσια κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ αν ανακατέψτε τη φέτα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  • Γεμίστε τα κομμάτια ζύμης, περάστε τα με λίγο κρόκο αβγού και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα για 10-12 λεπτά.

Τυροπιτάκια για το σχολείο με φύλλο κρούστας ή σπιτικό φύλλο

για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι, λευκό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 130-150 γρ. νερό

για τη γέμιση:

  • 2 αβγά
  • 2 κούπες τριμμένη φέτα
  • λίγο λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μια λεκάνη βάλτε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώστε καλά.
  • Αφήστε τη να ξεκουραστεί και ετοιμάστε τη γέμιση.
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά και προσθέστε την τριμμένη φέτα. Βάλτε λίγο λάδι και πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
  • Ανοίξτε φύλλα, κόψτε τα σε λωρίδες και έπειτα τυλίξτε σε τριγωνάκια.
  • Βάλτε στον φούρνο ή τηγανίστε.

(ακολουθήστε την ίδια διαδικασία αν χρησιμοποιήσετε φύλλο κρούστας)

Τυροπιτάκια για το σχολείο με σφολιάτα

για τη ζύμη:

  • 1 πακέτο σφολιάτας

για τη γέμιση:

  • τριμμένη φέτα ή τριμμένο mix τυριών

Εκτέλεση:

Δεν υπάρχουν πιο εύκολα τυροπιτάκια από αυτά. Ανοίξτε τη συσκευασία σφολιάτας. Κόψτε τη σε όμοια μικρά τετράγωνα κομμάτια και γεμίστε με το μιξ τυριών.

Κλείστε τα τυροπιτάκια σας γύρω γύρω με ένα πιρούνι, περάστε με λίγο κρόκο αβγού και ψήστε.

Δείτε εδώ περισσότερες συνταγές για εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια για το σχολείο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved