Ατομικά mini πεϊνιρλί για κολατσιό στο σχολείο

Ατομικά mini πεϊνιρλί για κολατσιό στο σχολείο

Συνταγή για νόστιμα ατομικά μικρά πεϊνιρλί που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Φτιάξτε αυτά τα νόστιμα πεϊνιρλί με φέτα, ντομάτα και πιπεριά. Αν πάλι θέλετε να τα γεμίσετε με άλλα υλικά; Μπορείτε να το κάνετε.

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν και εσείς θα τα φτιάξετε σε χρόνο dt.

https://www.instagram.com/p/CdLpKXXlDVj

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 ασπράδι αβγού (κρατήστε τον κρόκο για να αλείψετε τα πεϊνιρλί πριν τα ψήσετε)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά (ή μισή φρέσκια μαγιά)
  • περίπου 1 κιλό αλεύρι (συμπληρώστε με μέτρο)

για τη γέμιση

  • Τριμμένη φέτα
  • ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες

Βήματα

  • Σε ένα μπολ βάλτε το λάδι, το νερό, το γάλα, το ασπράδι αβγού, τη μαγιά, το αλάτι και ανακατέψτε.
  • Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε μια μαλακή (και όχι σφιχτή) ζύμη.
  • Αφήστε τη να ξεκουραστεί και έπειτα μοιράστε τη σε μπαλάκια όπως φαίνεται και στο βίντεο παραπάνω.
  • Ανοίξτε τα μπαλάκια, κόψτε τα αριστερά και δεξιά (δείτε στο βίντεο πώς) και γεμίστε με λίγη τριμμένη φέτα, ένα κομμάτι ντομάτα και ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά.
  • Κλείστε τα πεϊνιρλί, περάστε τα με τον κρόκο αβγού και βάλτε τα στη λαδόκολλα που έχετε στρώσει στο ταψί.
  • Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved