Σπιτικά μηλοπιτάκια για το σχολείο

Σπιτικά μηλοπιτάκια για το σχολείο
Bigstock

Μηλοπιτάκια: Το πιο healthy κολατσιό που θα φτιάξετε για το σχολείο

Τα μήλα έχουν την τιμητική τους. Μας αρέσουν σκέτα, μας αρέσουν με λίγο μέλι και κανέλα και μας αρέσουν μέσα σε γλυκά.

Ο σοφός λαός λέει ότι «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» γι' αυτό και εμείς σας δίνουμε σήμερα αυτή τη συνταγή. Αν τα παιδιά σας δεν τρώνε με ευκολία τα μήλα, με αυτή τη συνταγή θα τα λατρέψουν και θα τα πάρουν μαζί τους στο σχολείο.

Θα τα φτιάξετε πανεύκολα και με λίγα υλικά.

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 12'

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 220 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 250 γραμμάρια ανάλατο μαλακό βούτυρο
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.τ.γ αλάτι

για τη γέμιση:

  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1/4 κ.τ.γ. κανέλα
  • 2 κ.τ.σ κρύο βούτυρο
  • 2 κούπες με μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια

για τη διακόσμηση

  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 κ.τ.σ νερό
  • 2 κ.τ.σ ζάχαρη + 1/2 κ.τ.γ. κανέλα (σε ένα μπολάκι ανακατεμένα μαζί)

Βήματα

  • Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα και ανακατέψτε καλά με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέψτε με το μίξερ και μετά ζυμώστε με τα χέρια σας.
  • Μοιράστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, τυλίξτε τη με ζελατίνα τροφίμων και βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου για μια ώρα.
  • Βγάλτε τη ζύμη και έπειτα κόψτε τη σε 10 ίσια μέρη.
  • Κάθε κομμάτι, ανοίξτε το με έναν πλάστη ή ένα ποτήρι.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Βάλτε λίγη γέμιση στη ζύμη που ανοίξατε, προσθέστε ένα μικρό κομματάκι βούτυρο (από το κρύο που αναφέρουμε στα υλικά) και κλείστε με ένα πιρουνάκι.
  • Χαράξτε τρεις φορές το μηλοπιτάκι και βάλτε το μαζί με τα υπόλοιπα σε λαδόκολλα που θα έχετε τοποθετήσει σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Χτυπήστε σε ένα μπολ τον κρόκο αβγού μαζί με το νερό και περάστε τα μηλοπιτάκια με ένα πινέλο.
  • Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
  • Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου (αέρα) για 10-15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας)
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved