Φτιάξε ένα σπιτικό lip balm για το παιδί σου σε 5 λεπτά και απόλαυσε άφοβα το χιόνι

Χριστίνα Χρόνη

Όχι, τα lip balm του εμπορίου δεν κάνουν απαραίτητα καλό

Δεν είναι απαραίτητα σωστό να το λέμε αλλά… Ο καιρός σήμερα είναι τέλειος! Έχουμε καιρό να απολαύσουμε το χιόνι και αν δεν ερχόταν σε εμάς, δεν θα το απολαμβάναμε καθώς δεν επιτρέπεται να πάμε εκδρομή. Αν είσαι στο κέντρο κάποιας πόλης λοιπόν, σίγουρα έχεις βγει στη γειτονιά με τα παιδάκια σου για να παίξετε χιονοπόλεμο και να φτιάξετε χιονάνθρωπο αξιοποιώντας την κακοκαιρία σαν ευχάριστο διάλειμμα μέσα στην καραντίνα. Όλα υπέροχα ως εδώ αλλά μαζί με το κρύο, το χιόνι και το παιχνίδι έρχονται και τα προβλήματα που, για τα μικρά παιδιά είναι πάρα μα πάρα πολύ ενοχλητικά. Ναι, μιλάμε για τα σκασμένα χείλη που εμείς υπομένουμε και αλείφουμε με lip balm, τα οποία ωστόσο ταλαιπωρούν τα μικρά μας και δεν μπορούμε να τους βάλουμε κάτι άλλο εκτός από βαζελίνη.

Η βαζελίνη και η απαίσια γεύση της, φέρνει με τη σειρά της καυγάδες και σήμερα είμαστε εδώ για να σου πούμε πώς μπορείς να φτιάξεις σε 5 λεπτά ένα σούπερ εύκολο, γευστικό και απόλυτα ασφαλές lip balm για το παιδάκι σου στο σπίτι! Ναι, μπορείς και ναι θα ρτο λατρέψει. Χρειάζεσαι μόνο 3 υλικά και μπορείς να το έχεις στο ψυγείο για να το φοράει όλη η οικογένεια πριν και μετά τα χιόνια. Τι θα χρειαστείς;

  • 30 γραμμάρια μελισσοκέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Λιώνεις το μελισσοκέρι βάζοντάς το στα μικροκύματα για 3 λεπτά. Μόλις το βγάλεις, προσθέτεις το μέλι και το λάδι καρύδας και ανακατεύεις πάρα πολύ καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα σκεύος με καπάκι και το αφήνεις να κρυώσει και να σταθεροποιηθείς. Αυτό ήταν όλο! Τώρα έχεις ένα απόλυτα φυσικό και γευστικό lip balm που θα λατρέψουν μεγάλοι και μικροί στην οικογένεια. Και αν σκέφτεσαι τι θα γίνει αν το βάλεις και στα χέρια σου χαιρόμαστε γιατί είναι το τέλειο βάλσαμο και για τα σκασμένα χέρια. Κάτι μας λέει ότι θα το φτιάχνεις πολύ συχνά από εδώ και πέρα…

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved