Health Line: Πώς ντύνονται το χειμώνα τα παιδιά – Σχέση ενδυμασίας με ιώσεις (vid)

Ο χειμώνας είναι εδώ και οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Μαριαλένα Κυριακάκου
Health Line: Πώς ντύνονται το χειμώνα τα παιδιά – Σχέση ενδυμασίας με ιώσεις (vid)

Παρόλο αυτά, οι γονείς οφείλουν να είναι ενημερωμένοι σχετικά με την ενδεδειγμένη και αποτελεσματική ένδυση των παιδιών τους, ώστε να τα προφυλάσσουν από δυσάρεστες συνέπειες.

Το κοινό κρυολόγημα δεν σχετίζεται με ανεπαρκή ρουχισμό, σύμφωνα με τον μύθο πως ένα παιδί θα κρυώσει εάν δεν έχει ντυθεί σωστά. Αντιθέτως, η αιτία του κοινού κρυολογήματος δεν είναι άλλη παρά η παρουσία και δράση ενός τεράστιου αριθμού ιών.

Ένα παιδί μπορεί να κρυολογήσει εάν έρθει σε επαφή με ένα άτομο που ήδη νοσεί μέσω σταγονιδίων του βήχα, του φτερνίσματος ή ακόμη και μιας μολυσμένης επιφάνειας. Την ίδια στιγμή το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού δεν «απειλείται» από ελαφρύ ρουχισμό.

Το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται με την παρουσία αντιγόνων (συνήθως οι ιοί που προσβάλλουν τα παιδιά αυτήν την εποχή) ώστε να παράξει τα κατάλληλα αντισώματα και να παρέχει την άμυνα που χρειάζεται ο οργανισμός.

Οι γονείς είναι καλό να φροντίζουν καθόλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού, ακολουθώντας βασικούς κανόνες.

Δείτε ποιοι είναι αυτοί στο βίντεο που ακολουθεί:






Δρ.Μαριαλένα Κυριακάκου
www.kyriakakou.gr
marialenakyriakakou@gmail.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved