Εποχιακές ιώσεις: Μικρά και απλά μυστικά για να μην κολλήσει όλη η οικογένεια

Συνήθως όταν ένα μέλος της οικογένειας αρρωσταίνει από κάποια εποχιακή ίωση ένας «φόβος» εξαπλώνεται στο σπίτι: να μην κολλήσουν και οι υπόλοιποι!

Εποχιακές ιώσεις: Μικρά και απλά μυστικά για να μην κολλήσει όλη η οικογένεια

Έχουν κρυολογήσει τα μικρά, υποφέρουν από γαστρεντερίτιδα και άλλες ιώσεις της εποχής;

Φοβάστε μήπως ο ιός μεταδοθεί και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας; Δικαίως ανησυχείτε αλλά υπάρχουν και κάποιες απλές, καθημερινές προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες.

Διαβάστε παρακάτω μερικά απλά κόλπα για να νικήσετε τα μικρόβια και να ξεφύγετε από τους ιούς!

Σωστή διατροφή
Τώρα είναι περισσότερο από ποτέ σημαντικό να τρέφεστε υγιεινά. Βάλτε για τα καλά τα θρεπτικά τρόφιμα στη διατροφή σας: φρούτα και λαχανικά - για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ζωμό κοτόπουλου - βοηθά στην ενυδάτωση και ανακούφιση των ρινικών διόδων, βιταμίνη C, γιαούρτι.

Ύπνος!
Πηγαίνετε νωρίς για ύπνο. Πάρτε έναν απογευματινό υπνάκο. Ένας καλός ύπνος σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από το άγχος, να αυξήσετε την απόδοσή σας στη φροντίδα του παιδιού, να ενισχύσετε τις άμυνές σας.

Πίνετε πολύ νερό
Θα βοηθήσει το σώμα σας να μείνει ενυδατωμένο και να παραμείνει «καθαρό» από βακτήρια και ιούς.

Προσωπική υγιεινή
Πλένετε τα χέρια σας όσο πιο συχνά μπορείτε, με ζεστό σαπούνι και νερό, και πάντως σίγουρα πριν φάτε. Μπορείτε επίσης να τα καθαρίζετε με απολυμαντικό σπρέι ή μαντιλάκια. Το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποτροπή της εξάπλωσης ιών (κρυολογήματα, γρίπη, γαστρεντερίτιδα κ.λπ.). Καθαρίστε τακτικά το μπάνιο σας.

Ανανεώστε τον αέρα
Όταν τα παιδιά είναι άρρωστα φροντίζετε να ανανεώνετε συχνά τον αέρα του σπιτιού. Οι ιοί αγαπούν τη ζεστασιά. Αερίστε κάθε δωμάτιο καθημερινά για τουλάχιστον 15 λεπτά, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα ή τοποθετήστε κύπελλα νερού κοντά σε θερμαντικά σώματα για να μην είναι ξηρή η ατμόσφαιρα. Ψεκάστε το σπίτι με λάδι ευκαλύπτου, είναι πολύ αποτελεσματικό ενάντια στα κρυολογήματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved