Οι ιώσεις του χειμώνα και πώς θα τις καταπολεμήσουμε

Δεν υπάρχει παιδάκι που δεν περνάει μια ίωση ανά… τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο χειμώνα, την εποχή δηλαδή που οι ιοί βρίσκονται σε έξαρση.

Οι ιώσεις του χειμώνα και πώς θα τις καταπολεμήσουμε

Ειδικά όταν το παιδί μας πηγαίνει στο σχολείο, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα κολλήσει από τους συμμαθητές του κάποια ίωση που θα το ταλαιπωρήσει λιγότερο ή περισσότερο για κάποιες ημέρες. Οι ιώσεις όμως είναι αντιμετωπίσιμες και καταπολεμούνται με πολλούς απλούς τρόπους.

Μπορούμε φυσικά να προσέξουμε πριν κολλήσουμε, μπορούμε όμως και να δράσουμε αφού αρρωστήσουμε, ώστε να τις περάσουμε όσο πιο ελαφρά γίνεται.

Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι πολύ βασική προϋπόθεση ώστε να μην κολλάμε ό,τι… κινείται στην ατμόσφαιρα. Το συχνό πλύσιμο των χεριών, ιδιαίτερα πριν από το φαγητό και το να καλύπτουμε τη μύτη ή το στόμα μας με τον αγκώνα μας όταν φτερνιζόμαστε ή όταν βήχουμε, είναι δύο πολύ απλές συνήθειες που αξίζει να επιμείνουμε να μάθουν τα παιδιά μας όσο πιο νωρίς γίνεται. Καλό είναι επίσης να συνηθίσουν να μην πιάνουν με τα χεράκια τους τη μύτη, το στόμα και τα μάτια – κάτι φυσικά πολύ δύσκολο στα μωρά παιδιά, αλλά πολύ σημαντικό για την μετάδοση των ιών. Από την πλευρά μας οι γονείς, θα πρέπει να αερίζουμε πολύ καλά τους κλειστούς χώρους και να αποφεύγουμε κατά το δυνατόν την επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα ασθένειας.

Προσέχουμε τον οργανισμό μας

Ένας οργανισμός που διατηρείται υγιής γιατί τον φροντίζουμε σωστά είναι πιο δύσκολο να αρρωστήσει. Προσφέροντας στο παιδί μας πολύ νερό και φυσικούς χυμούς, το κρατάμε ενυδατωμένο και ενισχύουμε το ανοσοποιητικό του σύστημα. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως τα φρούτα και τα λαχανικά επίσης ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ενώ και η επαρκής ξεκούραση έχει θετικά αποτελέσματα.

Φροντίζουμε την υγιεινή της μύτης μας

Το Fitonasal Pediatric είναι ένα αποσυμφορητικό ειδικά μελετημένο για να απελευθερώνει τη μύτη των παιδιών σε περιπτώσεις συμφόρησης και ερεθισμού της ρινικής κοιλότητας που οφείλονται σε γριπώδεις συνδρομές, κοινό κρυολόγημα, αλλεργικές ρινίτιδες και ιγμορίτιδες, τόσο οξείες όσο και χρόνιες.

Το Fitonasal Pediatric δρα χάρη στο TANNISAL, ένα μοριακό σύμπλοκο τανινών και αλίτη που αλληλεπιδρά με τον ρινικό βλεννογόνο ασκώντας αποσυμφορητική δράση, χάρη σε μία ισορροπημένη ωσμωτική δράση που ευνοεί την προσέλκυση νερού από τους συμφορημένους ιστούς χωρίς να ερεθίζει ή να ξηραίνει τον βλεννογόνο και προστατευτική δράση του βλεννογόνου, χάρη στον σχηματισμό μίας μεμβράνης που προσκολλάται στον βλεννογόνο και στην αντιοξειδωτική δράση.

FITONASAL

Επιπλέον, χάρη στο σπρέι εκνέφωσης συνεχούς ροής, το προϊόν προσφέρει βαθύ καθαρισμό της ρινικής κοιλότητας, απομακρύνοντας την περίσσεια βλέννα και τους παθογόνους, ερεθιστικούς και αλλεργιογόνους παράγοντες που παγιδεύονται μέσα σε αυτή (ιούς, βακτήρια, καπνό, αιθάλη, γύρη, ερεθιστικές ουσίες, κλπ.).

Αυτή η δράση είναι χρήσιμη για τα βρέφη που δεν μπορούν να φυσήξουν τη μύτη τους και για τα παιδιά που δεν το κάνουν σωστά.

Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το Fitonasal Pediatric ενδείκνυται σε περιπτώσεις βήχα από οπισθορρινική καταρροή. Η ενδεχόμενη στασιμότητα της βλέννας στη ρινική κοιλότητα και η παρουσία μικροοργανισμών και αλλεργιογόνων ουσιών, μέσω της οπισθορρινικής καταρροής, μπορούν να προκαλέσουν βήχα ή άλλα προβλήματα, όπως πονόλαιμο και μέση ωτίτιδα.

Το Fitonasal Pediatric δεν περιέχει αγγειοσυσταλτικά αποσυμφορητικά και, χάρη στον μη φαρμακολογικό μηχανισμό δράσης του, δεν ξηραίνει τον ρινικό βλεννογόνο, δεν ερεθίζει και μπορεί να χρησιμοποιείται συχνά, ακόμη και για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved