Το παιδί μου είναι πάντα άρρωστο - Είναι φυσιολογικό;

Το παιδί μου είναι πάντα άρρωστο - Είναι φυσιολογικό;

Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει το παιδί του άρρωστο. Είτε πρόκειται για απλό κρυολόγημα, είτε για κάτι πιο σοβαρό, μπορεί να είναι μια ανησυχητική και αγχωτική εμπειρία – ειδικά αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τα κάνετε να νιώσουν καλύτερα. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά και με όλη την ανθεκτικότητα, και το ισχυρό ανοσοποιητικό που έχουν τα παιδιά, τείνουν να αναρρώνουν αρκετά γρήγορα.

Τι γίνεται όμως με τα παιδιά που αρρωσταίνουν πολύ συχνά;

Η πιο κοινή ασθένεια στα παιδιά είναι το κρυολόγημα. Τα παιδιά αρχίζουν να κρυώνουν από την ηλικία των έξι μηνών περίπου όταν η ανοσία που λαμβάνουν από τη μητέρα τους εξασθενεί και πρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους ανοσοποιητικό σύστημα για να αμυνθούν.

Το νήπιο μπορεί να κρυολογήσει περίπου 7 έως 8 κάθε χρόνο, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, όχι μόνο το χειμώνα. Όταν φτάσουν στη σχολική ηλικία, η οποία θα πρέπει να μειωθεί σε περίπου 5 με 6 φορές το χρόνο και όταν γίνουν έφηβοι φτάνουν στο επίπεδο των ενηλίκων των περίπου 4 κρυολογημάτων το χρόνο.

Εκτός από τα κρυολογήματα, τα παιδιά παθαίνουν πολλές ασθένειες τύπου διάρροιες (με και χωρίς εμετό) και κοιλιακούς πόνους, που τείνουν να εμφανίζονται περίπου 2 έως 3 φορές το χρόνο. Μερικά παιδιά θα είναι πιο επιρρεπή σε υψηλούς πυρετούς όταν κρυώσουν, ή άλλα μπορεί να έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητη κοιλιά και να αναπτύξουν εύκολα συμπτώματα διάρροιας.

arrosto paidi

Πόσο συχνά είναι το συχνά;

7 με 8 κρυολογήματα το χρόνο φαίνονται τρομερά υψηλά, έτσι δεν είναι; Γιατί τα παιδιά αρρωσταίνουν τόσο συχνά;

Λοιπόν, ο κύριος λόγος που τα παιδιά προσλαμβάνουν τόσο εύκολα λοιμώξεις και ιούς είναι επειδή εκτίθενται συνεχώς σε νέους ιούς. Κάθε νέο άτομο που συναντούν, το μέρος που πηγαίνουν και τα παιχνίδια που αγγίζουν θα το εκθέσουν σε νέους ιούς, ανεξάρτητα από το πόσο καλά καθαρίζουν τα χέρια τους.

Υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικοί ιοί του κρυολογήματος που μεταλλάσσονται συνεχώς, επομένως είναι δύσκολο να τους αποφύγετε!

Επιπλέον, το σώμα του παιδιού σας δεν έχει δημιουργήσει τις ίδιες ανοσοποιητικές άμυνες που έχει ένα ενήλικο σώμα.

Εάν έχετε ποτέ ανησυχίες σχετικά με το πόσο συχνά το παιδί σας αρρωσταίνει, δοκιμάστε τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό του σύστημα, όπως πολλά φρούτα, λαχανικά και φυσικά υγρά.

Με πληροφορίες από: medi-redi.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved