Πώς να παραμείνεις υγιής όταν το παιδί σου είναι άρρωστο

  • Τι να κάνεις για να μην αρρωστήσεις όταν όλη η οικογένεια νοσεί
  • Προφυλάξεις
  • Σωστό πλύσιμο των ρούχων
  • Σωστή απολύμανση
  • Καραντίνα
Πώς να παραμείνεις υγιής όταν το παιδί σου είναι άρρωστο

Μπορεί με την πανδημία να ξεχάσαμε τη γρίπη και τις ιώσεις, ειδικά τις εποχιακές, όμως τα παιδιά είναι ευάλωτα σε αυτές.

Ειδικά κατά την περίοδο της άνοιξης παρατηρείται έξαρση των ιώσεων – και των αλλεργιών – και οι μητέρες αναρωτιούνται πώς θα τη «γλιτώσουν» ώστε να μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά στο σπίτι.

Αν και είναι δύσκολο, αφού το άρρωστο παιδί και θα βήξει και θα έχει καταρροή, υπάρχουν τρόποι να αυξήσετε τις πιθανότητες να παραμείνετε υγιείς.

Προφυλάξεις

Αν κάτι έχουμε μάθει από την πανδημία, είναι να τηρούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής και να φοράμε μάσκα. Το σωστό και τακτικό πλύσιμο των χεριών, ειδικά μετά την επαφή με το παιδί αλλά και η χρήση μάσκας, αν είναι απαραίτητη, είναι οι πιο απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι προφύλαξης για να μην κολλήσετε τον ιό της γρίπης ( και όχι μόνο).

arrosto paidi

Απομονώστε την κουζίνα

Όταν τα παιδιά είναι άρρωστα καλό είναι να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν την κουζίνα. Σύμφωνα με το Parents , η κουζίνα είναι ο χώρος του σπιτιού με τα περισσότερα μικρόβια κι αυτά μπορούν να αναπτυχθούν τόσο στον πάγκο όσο και στο τραπέζι .Γρήγορα λοιπόν μπορούν να μεταφερθούν στα τρόφιμα με αποτέλεσμα τη μετάδοση του ιού και στους υπόλοιπους.

Σωστό πλύσιμο των ρούχων

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν χλιαρό νερό για να πλύνουν τα ρούχα τους καθώς είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν τα ρούχα του άρρωστου παιδιού να πλένονται σε ζεστό νερό ( 60 C και άνω) για να σκοτωθούν τα μικρόβια και τα βακτήρια που υπάρχουν στα ρούχα.

Σωστή απολύμανση

Η πανδημία σίγουρα σας έχει κάνει εξπέρ στην απολύμανση. Το ίδιο ισχύει και για τις ιώσεις. Καθαρίστε σχολαστικά κάθε επιφάνεια που χρησιμοποιεί το άρρωστο παιδί , τραπέζι , πόμολα, μπάνιο, προκειμένου να εξουδετερώσετε τα μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν.

kathariotita

Καραντίνα

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να απομονώσετε το άρρωστο παιδί στο δωμάτιό του. Αν είναι μικρό προφανώς και δεν είναι εύκολο να το πείσετε να μείνει κλεισμένο στο χώρο του αλλά όσο μπορείτε περιορίστε τις μετακινήσεις σε όλο το σπίτι. Επίσης, να αερίζετε καλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα δωμάτια.

Είναι επίσης σημαντικό να προσπαθήσετε να περιορίσετε τις αγκαλιές που δίνετε στο παιδί σας όταν είναι άρρωστο. Εάν θέλει μερικές αγκαλιές με τη μαμά, ίσως μπορείτε να του προσφέρετε ένα μεγάλο λούτρινο ζωάκι που μπορεί να το αγκαλιάσει , "επειδή το λούτρινο ζωάκι είναι «μαγικό» και δεν μπορεί να αρρωστήσει τόσο εύκολα όσο η μαμά".

Πηγή: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved