Το παιδί αρρώστησε: 5 πράγματα που θα σου συμβούν

Μια ίωση και πολλές διαπιστώσεις για το άγχος που θα περάσεις ένα βράδυ με πυρετό, χτυποκάρδι και αϋπνία.

Πατούλια Kατερίνα
Το παιδί αρρώστησε: 5 πράγματα που θα σου συμβούν

Είχα την πίστη, την πεποίθηση βρε αδερφέ, βρε αδερφή μανούλα δηλαδή, πως το επεισόδιο αυτό του Mommy Fine Blog θα με έβρισκε σε σούπερ γιορτινή διάθεση να σου δείχνω και εγώ τα στολίδια στο δέντρο και να κράζω εκείνους που κράζουν εμάς που στολίζουμε από το ξεκίνημα του Νοεμβρίου.

Είχε προηγηθεί κι εκείνο το τηλεφώνημα με την φράση που θα μελετάω μέχρι τα βαθιά μου γεράματα πιθανότατα, το αμίμητο «Μανούλα από το σχολείο καλούμε, το παιδί χτύπησε αλλά μην ανησυχείτε»!

Όλα έδειχναν πως το weekend αυτό θα ήταν του ονείρου αλλά κάτι τέτοιες προσδοκίες γειώνονται πάντα από μία ωραία ίωση.

Να πούμε και τη μαύρη την αλήθεια, την περσινή σχολική σεζόν, τέτοιες μέρες βιώναμε ήδη την καραντίνα Νο2, τα μαθήματα γίνονταν από το σπίτι, βόλτες, δραστηριότητες, πάρκα και πάρτι είχαν βγει από το πλάνο και οι μύξες δεν είχαν πλησιάσει το σπιτικό μας.

Ε, φέτος, ένας πυρετός που φαίνεται αθώος τη μια μέρα, μπορεί το βράδυ της επόμενης να γίνει hot γαστρεντερίτιδα με μπαράζ εμετών, ρίγους και έξτρα hot hot πυρετού.

Όταν το πεντάχρονο αρρωστήσει, θα συμβούν τα εξής πράγματα:

1. Θα καταλάβεις πως δεν θα χωνέψεις ποτέ μα ποτέ την εικόνα του παιδιού σου σε αυτή τη φάση. Δεν θα αποδεχτείς ποτέ πως το μωρό σου είναι αβοήθητο και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να πάρεις τη θέση του. Και θα σκεφτείς κι εκείνες τις μανούλες με τα μωρά – ήρωες που δίνουν μάχες πολύ πιο σοβαρές στα νοσοκομεία, σε σχέση με τη δική σας απλή γαστρεντερίτιδα.

2. Θα βάλεις τα υπόλοιπα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Εκείνα τα θέματα της δουλειάς που σε ταλαιπωρούν, όσοι σου σπάνε τα νεύρα, αυτοί που σε παιδεύουν, θα μπουν στο σωστό κουτάκι και θα πάνε πίσω, γιατί ένα πράγμα θα σου θυμίσει η ίωση πως έχει σημασία: Να είναι καλά το παιδί σου.

3. Η αϋπνία πάντα θα σε τσακίζει: Κι ας πέσει ο πυρετός του παιδιού, κι ας σταματήσουν οι εμετοί, εσύ θα είσαι ξύπνια – κοιμισμένη όλο το βράδυ, με την ψυχή όρθια στο πρώτο κούνημα του παιδιού.

4. Δεν μπορούν να σε νιώσουν άνθρωποι που δεν έχουν παιδιά. Μεγάλη και σκληρή αλήθεια. Δεν μπορούν να μπουν στα παπούτσια σου, να νιώσουν την αγωνία και το χτυποκάρδι σου. Και δεν σου μιλάω για τους ανθρώπους σου με ή χωρίς παιδιά. Αυτοί σε ξέρουν και σε νιώθουν πάντα. Σου μιλάω για τους άλλους, συναδέλφους, γνωστούς που σπεύδουν να βγάλουν συμπεράσματα για το τι σου συμβαίνει. Η μάνα όμως, που έχει περάσει τα ίδια ξενύχτια με σένα, θα σε πάρει και τηλέφωνο και θα σε ρωτήσει Α. Αν είναι το παιδί καλά Β. Αν είσαι εσύ καλά.

5. Μια αγκαλιά τα κάνει όλα καλύτερα και δύο και τρεις και εκατό. Πέφτουν και οι πυρετοί, μειώνεται το χτυποκάρδι, παίρνεις ανάσα. Κι ας πρέπει να καθαρίσεις σεντόνια, πατώματα, ρούχα.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved