Ο ύπνος του μωρού τον έκτο μήνα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ύπνο του μωρού τον έκτο μήνα;

Ο ύπνος του μωρού τον έκτο μήνα

Όσο το μωρό μεγαλώνει τόσο οι ανάγκες του σχετικά με τον ύπνο θυμίζουν αυτές ενός νηπίου ή μεγαλύτερου παιδιού. 

Bigstock

Όσο το μωρό μεγαλώνει τόσο οι ανάγκες σχετικά με τον ύπνο του θυμίζουν αυτές ενός νηπίου ή μεγαλύτερου παιδιού. Αυτό σημαίνει ότι το έξι μηνών μωρό κοιμάται περισσότερες ώρες το βράδυ και περνά περισσότερες ξύπνιο τη μέρα. Σε αυτήν την ηλικία πολλά μωρά κοιμούνται σερί όλο το βράδυ, κάποια, όμως, εξακολουθούν να ξυπνούν μέσα στη νύχτα. Επίσης, δεν αποκλείεται λόγω του σταδίου ανάπτυξης στο οποίο βρίσκεται το μωρό να είναι πιο ανήσυχο από ότι συνήθως και να αρνείται να κοιμηθεί.

Πόσος ύπνος χρειάζεται το μωρό έξι μηνών;

Στην ηλικία των έξι μηνών ένα μωρό κοιμάται για περίπου 14 ώρες κάθε μέρα. Για τα περισσότερα μωρά, αυτό σημαίνει 10 ώρες ύπνου τις βραδινές ώρες και 4 ώρες ύπνου κατά τη διάρκεια της μέρας. Μέσα στη μέρα τα περισσότερα βρέφη αυτής της ηλικίας κάνουν δύο ύπνους, έναν το πρωί και έναν το απόγευμα.

Επίσης, τα έξι μηνών μωρά είναι ξύπνια για μεγαλύτερο διάστημα μέσα στη μέρα, ενώ πολλά κοιμούνται σερί όλο το βράδυ. Εάν το μωρό, κοιμάται για 6 και περισσότερες συνεχόμενες ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημαίνει ότι μπορεί ακόμα και αν ξυπνήσει, να καταφέρει να κοιμηθεί ξανά μόνο του.

Στον αντίποδα, τα μωρά που στην ηλικία 6-9 μηνών εξακολουθούν να ξυπνάνε για φαγητό. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το μωρό ξυπνάει γιατί νιώθει πείνα, αλλά ότι είναι αποτέλεσμα αποτέλεσμα συνήθειας.

Πολλοί γονείς κάνουν συχνά λάθη στον ύπνο του μωρού.

Bigstock

Πρέπει τα 6 μηνών μωρά να ακολουθούν ένα πρόγραμμα ύπνου;

Ένα πρόγραμμα ύπνου μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ύπνου του παιδιού και αυτό γιατί θα κοιμάται πιο εύκολα και αρκετές ώρες ώστε να καλύψει τις ανάγκες του.

Εάν δεν ακολουθείτε ήδη ένα πρόγραμμα για τον ύπνο του μωρού, μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα. Δημιουργήστε μία ρουτίνα που θα ταιριάζει στις συνήθειες του μωρού σας. Για παράδειγμα εάν το μωρό συνηθίζει να ξυπνάει το βράδυ, ίσως είναι καλύτερο να κοιμάται για 6 ώρες τη νύχτα και άλλες 3 με 4 ώρες το πρωί. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να το κοιμίσετε την ίδια ώρα κάθε βράδυ και ακολουθήστε μία συγκεκριμένη ρουτίνα πριν τον ύπνο για να το βοηθήσετε να χαλαρώσει.

Με πληροφορίες από babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved