«Μεγαλώνοντας μαζί»: Παιδικοί φίλοι φωτογραφίζονται σαν ενήλικες

Μία απολαυστική σειρά φωτογραφιών από τη φωτογράφο Sonal Dhingra.

«Μεγαλώνοντας μαζί»: Παιδικοί φίλοι φωτογραφίζονται σαν ενήλικες
Facebook / paintedlanesphotography

Το «Μεγαλώνοντας μαζί» είναι μία σειρά φωτογραφιών δύο παιδικών φίλων, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού που ντύνονται και ποζάρουν ως ενήλικες, αντικατοπτρίζοντας διαφορετικά στάδια στη ζωή ενός ανθρώπου. Από τη νεανική έως τη μεγαλύτερη ηλικία, οι φωτογραφίες αυτές αποτελουν μία τρυφερή και νοσταλγική ματιά στη διαδρομή ενός ζευγαριού.

Εμπνευστής αυτής της ιδέας η Sonal Dhingra, η οποία και φωτογράφισε τα δύο παιδιά. Οι πόζες τους είναι εμπνευσμένες από την καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού. Το γεγονός επίσης ότι δεν είναι δύο τυχαία παιδιά, αλλά δύο παιδικοί φίλοι κάνει τις φωτογραφίες ακόμα πιο ατμοσφαιρικές και τρυφερές.

Η φωτογράφος δημοσίευσε τις φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Facebook και στο Boredpanda όπου έγραψε μεταξύ άλλων:

«Σε γενικές γραμμές, το “Μεγαλώνοντας μαζί” είναι μία όμορφη και συγκινητική σειρά φωτογραφιών που αποτυπώνει την αγάπη και την φιλία μέσα από τον φωτογραφικό φακό».

Η σημασία της φιλίας στη ζωή των παιδιών

Για τα παιδιά, η φιλία είναι ζωτικό κομμάτι της ενηλικίωσης αλλά και της κοινωνικής και συναισθηματικής τους ανάπτυξης.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι φιλίες επιτρέπουν στα παιδιά να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και να αναπτύξουν τη δική τους ταυτότητα.

Αλλά δεν είναι μόνο τα κοινωνικά και συναισθηματικά οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά από μια φιλία.

Η φιλία μπορεί να επηρεάσει θετικά ακόμα και την υγεία τους. Σύμφωνα με μελέτες τα παιδιά που έπαιζαν συχνά με δραστήριους φίλους προσπαθούσαν περισσότερο και τα ίδια, αθλούνταν και δεν είχαν χαμηλή αυτοεκτίμηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved