Φωτογραφίες ενός νεογέννητου που αποτυπώνουν τις πιο γλυκιές του εκφράσεις

Φωτογραφίες ενός μωρού λίγες μέρες μετά τον τοκετό.

Φωτογραφίες ενός νεογέννητου που αποτυπώνουν τις πιο γλυκιές του εκφράσεις
Instagram / tailsandwingsphoto

«Τα μωρά έρχονται στον κόσμο με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο και αμέσως μπορούν να μιλήσουν κατευθείαν στην ψυχή σου». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή της η Lindsay που κρύβεται πίσω από τις ιδιαίτερες φωτογραφίες του Tails And Wings στο Instagram.

Το συγκεκριμένο προφίλ είναι γεμάτο με φωτογραφίες νεογέννητων, παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας και εγκύων που εστιάζουν στις εκφράσεις και τα συναισθήματα. Η φωτογράφος ακολουθεί μία μινιμαλιστική προσέγγιση στις λήψεις της και αποφεύγει να χρησιμοποιεί props, σκηνικά ή ιδιαίτερα outfits.

https://www.instagram.com/p/CjiVJhmrt1z

Από τις πιο ιδιαίτερες είναι οι φωτογραφίες νεογέννητων. Η Lindsay φωτογραφίζει λίγων ημερών μωρά, πότε μόνα τους, πότε με τους γονείς τους και καταγράφει με τον φωτογραφικό φακό τις πρώτες στιγμές με το μωρό στο σπίτι. Οι φωτογραφίες της αναδεικνύουν τη σχέση των νέων γονιών με το νέο μέλος της οικογένειας και τις μοναδικές και γλυκύτατες εκφράσεις των νεογέννητων.

Σε πρόσφατη ανάρτησή της, η φωτογράφος δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες ενός νεογέννητου αγοριού. Οι περισσότερες είναι κοντινές και η Lindsay έχει καταφέρει να απαθανατίσει το βλέμμα και τις εκφράσεις του.

Δείτε τις στην gallery που ακολουθεί.

Οι εκφράσεις του μωρού – Τι σημαίνουν

Για ένα μωρό, το κλάμα, οι εκφράσεις και οι κινήσεις του είναι ο μοναδικός τρόπος να εκφράσει τις ανάγκες του. Για παράδειγμα το ξαφνικό κλάμα όταν συνοδεύεται από ένα γρύλισμα υποδηλώνει τη δυσφορία και την ενόχλησή του. Αντίστοιχα, το χαμόγελο, όταν αυτό γίνεται συνειδητά, υποδηλώνει ότι κάτι του προσφέρει ικανοποίηση.

Οι εκφράσεις του μωρού αλλάζουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας, ανάλογα με τη συναισθηματική τους κατάσταση. Οι γονείς δεν είναι πάντα εύκολο να τις αποκωδικοποιήσουν, όσο όμως το μωρό μεγαλώνει, η επικοινωνία γονιού και βρέφους γίνεται πιο εύκολη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved