Οι γάτες που θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών σας

Με αφορμή την Ημέρα Γάτας (η 29η Οκτωβρίου στο εξωτερικό είναι αφιερωμένη στις γάτες) βρήκαμε τις καλύτερες φυλές για την οικογένειά σας!

Οι γάτες που θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών σας
Bigstock

Η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου μπορεί να είναι μια πραγματικά απίθανη εμπειρία για τα παιδιά, αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την φυλή γάτας που θα ταίριαζε καλύτερα στην οικογένειά σας.

Έχοντας ένα ζώο για να αλληλοεπιδρούν, να το βοηθούν και να το φροντίζουν, τα παιδιά θα έχουν πολλές ευκαιρίες για να μάθουν σημαντικές δεξιότητες και να πάρουν όμορφα μαθήματα. Ωστόσο, υπάρχουν γάτες που είναι ιδανικές για συγκατοίκηση με τα παιδιά και κάποιες άλλες όχι. Για παράδειγμα, να ζουν με παιδιά. Μια γάτα που αγχώνεται και φοβάται όταν υπάρχουν γύρω παιδιά μπορεί να συμπεριφερθεί επιθετικά ή να αρχίσει να δείχνει ότι είναι δυστυχισμένη με διαφορετικούς τρόπους, οπότε αν σκέφτεστε να αποκτήσετε μια, είναι καλύτερο να σκεφτείτε προσεκτικά τι γάτα θα πάρετε για να έχετε μια ήρεμη συμβίωση εσείς, τα παιδιά σας και φυσικά... η γάτα σας.

Σχετικό άρθρο: Τρεις λόγοι να αφήστε τα παιδιά σας να έχουν γάτα

Κάθε γάτα συμπεριφέρεται όπως οι άνθρωποι. Έχει τις δικές της συμπάθειες και αντιπάθειες. Μια πολύ τολμηρή και φιλική γάτα είναι πιθανό να τα βγάλει πέρα ​​πολύ καλύτερα σε μια οικογένεια με μικρά παιδιά και να απολαύσει (ή τουλάχιστον να ανέχεται) τη φροντίδα και την αγάπη που θα της δίνουν τα δίποδα αφεντικά της. Ωστόσο, μια πιο συνεσταλμένη και/ή λιγότερο φιλική γάτα μπορεί να βρει μια οικογένεια αρκετά αγχωτική. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια γάτα που θα έχει τη σωστή ιδιοσυγκρασία ή την κατάλληλη προσωπικότητα που θα ταιριάζει στη ζωή σε ένα σπίτι με μικρά παιδιά.

Γάτες που φαίνεται ότι τα πηγαίνουν καλύτερα με τα παιδιά

Θα πρέπει να διαλέξετε μια φυλή που θα έχει -ένα ή όλα- από τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Έτσι οι γάτες θα πρέπει να είναι:

  • Φιλικές και με αυτοπεποίθηση.
  • Σχετικά χαλαρές και γάτες που προσαρμόζονται γρήγορα στις αλλαγές που γίνονται στο περιβάλλον τους.
  • Που απολαμβάνουν τη σωματική επαφή, το χάιδεμα και είναι σχετικά ανεκτικές στα αγγίγματα και το τραβολόγημα.
  • Ήρεμες και ιδανικά περίεργες όταν συναντούν τα παιδιά για πρώτη φορά.
  • Που έχουν ιστορικό ευτυχισμένης ζωής με μικρά παιδιά στο προηγούμενο σπίτι τους (σε περίπτωση που υιοθετήσετε μια γάτα) είτε είναι μικρό γατάκι που έχει επίσης όλες τις παραπάνω ιδιότητες.

Φυλές γατών που μπορείτε να διαλέξετε για τα παιδιά

Κάθε ζώο όπως έχουμε αναφέρει έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Το ίδιο συμβαίνει όπως θα αντιληφθήκατε και με τις γάτες γι' αυτό είναι σημαντικό να διαλέξετε γάτες με όλα τα παραπάνω ήρεμα χαρακτηριστικά που αναφέραμε. Από τις πιο δημοφιλείς είναι:

Γάτα Βιρμανίας

https://www.instagram.com/p/CU-CFC2P-1m

Γάτα Ράγκντολ

https://www.instagram.com/p/CjgJRC5PWvQ

Γάτα Ιμαλαΐων

https://www.instagram.com/p/ChPoyDXrvij

Γάτα Μέιν Κουν

https://www.instagram.com/p/CjxVhwAKc2I
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved