Πώς μπορεί ένα κατοικίδιο να βελτιώσει τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας;

Εκτός από ότι μπορούμε να διασκεδάσουμε μαζί του και να απολαμβάνουμε την  γλυκιά του παρουσία, ο αγαπημένος μας γούνινος σύντροφος προσφέρει στα παιδιά μας αλλά και σε εμάς μια σειρά από φυσικά και συναισθηματικά οφέλη.

Πώς μπορεί ένα κατοικίδιο να βελτιώσει τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας;

Μπορούν να βοηθήσουν την καρδιά μας - Πώς;

Η κοντίσιονωση με ένα γούνινο κατοικίδιο ζώο μειώνει την πίεση του αίματος και τα επίπεδα άγχους και αυξάνει τα χημικά της "καλής διάθεσης" όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. Μια φινλανδική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2012 έδειξε ότι η ζωή με τα σκυλιά ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα των μικρών παιδιών, ίσως επειδή ένα σκυλί φέρνει περισσότερη "βρωμιά "στη ζωή τους.

Θα σας παρασύρουν σε εξωτερικούς χώρους κάνοντάς σας ενεργητικούς

Τα παιδιά μπορούν να παίρνουν το σκυλάκι τους να κάνουν βόλτες και να παίζουν έξω στον φρέσκο καθαρό αέρα, μακριά από τις οθόνες των υπολογιστών. Τέτοιες προπονήσεις ωφελούν και τους δύο στο έπακρον , αλλά και τις σχέσεις παιδιών – γονιών που έρχονται κοντά κάνοντας κοινά πράγματα και περνώντας ουσιαστικό χρόνο μαζί.

Διδάσκουν την ευθύνη

Κατοικίδια = δουλειές. Αν τα παιδιά χαλαρώνουν με τη φροντίδα του κατοικίδιου, τότε οι γονείς πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη.
Θα πρέπει να υπενθυμίζεται στα παιδιά με ήπιο τρόπο, ότι τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, χρειάζονται τροφή, νερό, και άσκηση.
Οι γονείς λειτουργούν ως πρότυπα. Τα παιδιά μαθαίνουν να γίνονται υπεύθυνα απέναντι στα κατοικίδια τους παρατηρώντας τη συμπεριφορά των γονιών τους.

Απλώς σας αγαπούν

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων τείνουν να είναι λιγότερο μοναχικοί και έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση, λέει το 2011 το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και το Πανεπιστήμιο του Σαιντ Λούις. Ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να διδάξει σε ένα παιδί ότι δεν πρέπει να το κυριεύει ο θυμός ή ο φόβος για τους άλλους. Θα λατρέψει το παιδί σας, δεν θα δίνει σημασία στο τι λέει, θα γίνει ένας έμπιστος φίλος, ένα ασφαλές μέρος ώστε να εξωτερικεύσει το παιδί τους φόβους του και την οργή του.

Εμφανίζουν τον Κύκλο Ζωής

Τα ζώα παρέχουν συχνά τα πρώτα μαθήματα σχετικά με τη ζωή: γέννηση, αναπαραγωγή, ασθένειες, ατυχήματα και θάνατο.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved