Μωρά φωτογραφίζονται με τα κατοικίδια γατάκια τους

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα και τη γιορτάζουμε με τις πιο γλυκές φωτογραφίες.

Μωρά φωτογραφίζονται με τα κατοικίδια γατάκια τους
Instagram / tasha_fit_msk

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 στη Φλωρεντία το 1931 σε ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και των ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Έκτοτε, καθιερώθηκε και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, μία ημέρα καθόλου τυχαία, καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης ο οποίος έχει αναγορευτεί προστάτης των ζώων και περιβάλλοντος από την Καθολική εκκλησία.

Η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων υπογράφηκε το 1978 και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και ότι ο άνθρωπος οφείλει να τα προστατεύει.

Κατοικίδια και παιδιά – Μία σχέση αγάπης

Τα παιδιά αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη σχέση με τα ζώα. Κάτι η αθωότητα των πρώτων, κάτι η προστατευτικότατα των δεύτερων, δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε εικόνες και βίντεο παιδιών και κατοικιδίων που είναι οι καλύτερη φίλοι.

Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι η συνύπαρξη και η επαφή των παιδιών με τα κατοικίδια έχει πολλά οφέλη για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, αλλά και την ανάπτυξή τους. Μέσα από την καθημερινή φροντίδα, το παιδί μαθαίνει να είναι υπεύθυνο και εξοικειώνεται από νωρίς με την ανάληψη ευθυνών. Επίσης εξωτερικεύει πιο εύκολα τα συναισθήματά του, ενώ μελέτες δείχνουν ότι η ανάγνωση σε έναν πιστό και μη λογοπαθικό σύντροφο, όπως ένας σκύλος ή γάτα, μπορεί να ενθαρρύνει τους διστακτικούς αναγνώστες να διαβάζουν δυνατά, γεγονός που με τη σειρά του θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους. Άξια αναφοράς είναι και η φινλανδική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2012 και έδειξε ότι η συμβίωση με έναν σκύλο ενισχύει το ανοσοποιητικό των μικρών παιδιών, πιθανά λόγω του ότι εκτίθενται σε περισσότερες ακαθαρσίες και «βρωμιές». Ο κτηνίατρος Λάζαρος Καρανάσιος, επίσης, σε παλιότερο άρθρο στο Mothersblog.gr, αναφέρει: «Η συχνή επαφή με ένα ζώο μειώνει τα επίπεδα άγχους και αυξάνει τα χημικά της "καλής διάθεσης" όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη.»

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με τις πιο γλυκές φωτογραφίες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ψάξαμε και βρήκαμε φωτογραφίες που έχουν δημοσιεύσει γονείς από όλον τον κόσμο με μωρά και τα κατοικίδια γατάκια τους. Το hashtag #babywithcat έχει χιλιάδες δημοσιεύσεις και στην gallery που ακολουθεί έχουμε κάποιες από τις αγαπημένες μας.

Η ιδιαίτερη σχέση μωρού και ζώη αποτυπώνεται και μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Απολαύστε τις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved