Τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να αφήσετε τα παιδιά σας να έχουν γάτα

Λόγοι που θα σας πείσουν να υιοθετήσετε ένα γατάκι.

Τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να αφήσετε τα παιδιά σας να έχουν γάτα

Μεγαλώνετε ένα παιδί και θέλετε να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο ώστε να έχει παρέα; Τότε θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο μιας γάτας.

Σύμφωνα με την Ann Buchanan, ειδήμονα στην κοινωνική εργασία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, «η πίεση στα μοναχοπαίδια είναι μεγαλύτερη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ψυχικής υγείας».

Έτσι, πώς γεμίζετε το κενό που άφησε το αδελφάκι που δεν είχαν ποτέ; Οι αδελφοί και οι αδελφές αποτελούν την πρώτη ομάδα ομότιμων παιδιών και τους δίνουν τη δυνατότητα να μάθουν κοινωνικές δεξιότητες, ιδιαίτερα τη διαχείριση συγκρούσεων. Όταν δεν υπάρχει αδελφάκι, πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν κοινωνικοποιημένα - φυσικά αυτό μπορεί εν μέρει να προέλθει από το να ξοδεύει το παιδί σας χρόνο με άλλα παιδιά, αλλά σκεφτήκατε ποτέ ότι ένα κατοικίδιο μπορεί να πάρει το ρόλο του αδελφού;

Μια γάτα δεν είναι συγγενής με την παραδοσιακή έννοια της λέξης - αλλά τα κατοικίδια ζώα είναι ευεργετικά για τη ζωή οποιουδήποτε παιδιού, οπότε φανταστείτε πόσο σημαντική είναι η συντροφικότητα για ένα παιδί που δεν έχει αδελφό ή αδελφή να παίξει μαζί του.

Θα μας πείτε μα γιατί γάτα;

gata gia katoikidiio 10

Ιδού τρεις λόγοι που θα σας πείσουν

1. Διδάσκουν υπευθυνότητα

Η φροντίδα των ζώων είναι μια όμορφη «δουλειά» για τα μικρά παιδιά. Δημιουργήστε πρόγραμμα που θα του θυμίζει το καθημερινά τι πρέπει να κάνει: τάισμα γάτας, γεμάτο το μπολ με το νερό κ.λ.π.

2. Ηρεμούν ένα παιδί

Αν έχετε ένα αγχώδες παιδί που στρεσάρεται εύκολα και απασχολούν το μικρό του μυαλουδάκι πολλά πράγματα, η φροντίδα και το παιχνίδι με μια γάτα θα το βοηθήσει να ηρεμίσει και να χαλαρώσει.

3. Είναι αστείες, χνουδωτές, παιχνιδιάρες και αγαπησιάρες

Οι γάτες είναι ήσυχες και λατρεύουν τον ύπνο. Δεν χρειάζονται βόλτα, ενώ μια μικρή μπαλίτσα ή ένα μικρό άλλο παιχνίδι τις κάνει να παίζουν με τις ώρες.

Τέλος αξίζει να γνωρίζετε ότι οι γάτες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατοχή γάτας στο σπίτι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του μωρού μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος του βρέφους, στη μείωση του αριθμού των αναπνευστικών λοιμώξεων και του κρυολογήματος και στην προστασία από την ανάπτυξη αλλεργιών και άσθματος αργότερα στη ζωή του.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να γράφουμε για το γιατί οι γάτες είναι τα καλύτερα κατοικίδια για τα παιδιά. Μπορεί να τις αγαπάμε λίγο παραπάνω απ' ό,τι οι άλλοι αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γάτες έχουν πολλά να προσφέρουν στα παιδιά, τόσο στη φιλία όσο και στα μαθήματα ζωής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved