Το νεογνικό αντανακλαστικό του τραβήγματος μέσα από φωτογραφίες

Μία σειρά από ιδιαίτερες φωτογραφίες με το αντανακλαστικό του τραβήγματος της φωτογράφου Έβελιν.

Το νεογνικό αντανακλαστικό του τραβήγματος μέσα από φωτογραφίες
Instagram / fotografie_eweliny

Η Έβελιν είναι επαγγελματίας φωτογράφος νεογέννητων. Η αγάπη της για τη φωτογραφία μετρά πολλά χρόνια, η επαγγελματική της όμως ενασχόληση ξεκίνησε λίγο μετά τη γέννηση των δύο της παιδιών. Ο ερχομός τους την ώθησε στην φωτογράφιση νεογέννητων και όπως αναφέρει και η ίδια, οι γιοι της είναι για εκείνη πηγή έμπνευσης και κινητήριος δύναμη.

Οι ιδιαίτερες φωτογραφίες της Έβελιν

Οι φωτογραφίες της Έβελιν ξεχωρίζουν γιατί είναι μίνιμαλ, τραβηγμένες με φυσικό φωτισμό, χωρίς ιδιαίτερα σκηνικά και props. Όσο για το περιβάλλον, κάποιες είναι τραβηγμένες στα σπίτια οικογενειών και άλλες στο μαιευτήριο. Στην δεύτερη κατηγορία, η λήψη τους γίνεται αυστηρά μέσα σε δύο μέρες από την ημέρα τοκετού, για αυτό και η φωτογράφος τους έχει δώσει την ονομασία «Project48».

https://www.instagram.com/p/CevJEmNsuzm

Το αντανακλαστικό του τραβήγματος

Η Έβελιν απαθανατίζει μωρά που κοιμούνται στην κρεβάτι ή στα χέρια των γονιών τους. Από τις πιο τρυφερές φωτογραφίες είναι αυτές που απαθανατίζουν το νεογνικό αντανακλαστικό του τραβήγματος. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα νεογέννητα κάνουν κάποιες αντανακλαστικές κινήσεις, οι οποίες είναι γνωστές και ως νεογενικά αντανκλαστικά.

Το αντανακλαστικό του τραβήγματος είναι ένα από αυτά και περιγράφει την εξής κίνηση: εάν βάλετε το δάχτυλό σας μέσα στο χέρι του μωρού εκείνο το αρπάζει σφιχτά και αυτό το σφίξιμο μπορεί να είναι τόσο δυνατό που θα μπορούσατε να το σηκώσετε πάνω κρατώντας το μόνο από τα χέρια του.

Η εικόνα του μικροσκοπικού χεριού να σφίγγει με δύναμη το δάχτυλο του μπαμπά ή της μαμάς είναι πολύ δυνατή και αποτυπώνει την τρυφερή σχέση παιδιού και γονιού, την ασφάλεια, την ευαλωτότητα.

Η Έβελιν έχει απαθανατίσει πολλές φορές τέτοια στιγμιότυπα και κάποια από αυτά τα έχει δημοσιεύσει στο προφίλ της στο Instagram. Στην gallery που ακολουθεί ακόμα συγκεντρώσει μερικά από τα αγαπημένα μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved