Μωρά χαμογελούν στον ύπνο τους – Οι πιο γλυκιές φωτογραφίες

Η φωτογράφος Έβελιν φωτογραφίζει μωρά που χαμογελούν στον ύπνο τους.

Μωρά χαμογελούν στον ύπνο τους – Οι πιο γλυκιές φωτογραφίες

Η Έβελιν είναι επαγγελματίας φωτογράφος και εξειδικεύεται στις φωτογραφίες νεογέννητων. Η φωτογραφία μπήκε στη ζωή της μετά τη γέννηση των δύο της παιδιών, όταν συνειδητοποίησε ότι το να τα φωτογραφίζει έγινε η αγαπημένη της συνήθεια. Για τη φωτογράφο η οικογένειά της είναι η έμπνευση και η κινητήριος δύναμη και το αποτέλεσμα είναι οι υπέροχες φωτογραφίες που μπορεί να δει κανείς στο προφίλ της στο Instagram.

Μέχρι και σήμερα η Έβελιν έχει πάνω από 27 χιλιάδες ακολούθους και έχει δημοσιεύσει λίγο περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες οι οποίες συγκεντρώνουν εκατοντάδες likes η κάθε μία και όχι άδικα.

Τι κάνει τις φωτογραφίες της να ξεχωρίσουν;

Το ότι είναι φυσικές, τραβηγμένες στο μαιευτήριο ή στο σπίτι, απλές και μοιάζουν να είναι τραβηγμένες αυθόρμητα. Σε αντίθεση με συναδέλφους της, η Έβελιν εστιάζει στις εκφράσεις, στη στιγμή και δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερα propς ή σκηνικά. Τα μωρά είναι οι πρωταγωνιστές στις φωτογραφίες και καταφέρνει να αποτυπώσει τη γλυκύτητά τους με τον καλύτερο τρόπο.

https://www.instagram.com/p/Cf9l9SKsQJl

Οι φωτογραφίες της Έβελιν με νεογέννητα που κοιμούνται

Από τις φωτογραφίες που ξεχωρίζουν στο προφίλ της φωτογράφου είναι αυτές με μωρά που κοιμούνται. Στη φωτογράφιση νεογέννητων ειδικά, είναι σύνηθες το μωρό να κοιμάται για να μπορεί πιο εύκολα ο φωτογράφος να το απαθανατίσει, όμως σε πολλές από τις φωτογραφίες της Έβελιν, τα μωρά όχι απλά κοιμούνται, αλλά και χαμογελούν.

Δείτε μερικές από αυτές στην gallery που ακολουθεί.

Πότε θα χαμογελάσει το μωρό;

Τα παιδιά χαμογελούν πριν καν γεννηθούν από όταν ακόμα βρίσκονται στο περιβάλλον της μήτρας. Κατά τη διάρκεια της 11ης εβδομάδας κύησης, το μωρό κάνει περίπλοκες εκφράσεις προσώπου, κινήσεις που όμως θεωρούνται αντανακλαστικές και υπάρχουν μέχρι και μερικές εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Τα αντανακλαστικά χαμόγελα είναι τα πρώτα χαμόγελα του παιδιού. Ενδέχεται να τα παρατηρήσετε όταν το μωρό τα κάνει στην πάνα του ή όταν κοιμάται.

Το μωρό ξεκινά να χαμογελά συνειδητά περίπου στην ηλικία των δύο μηνών. Το χαμόγελο αυτό λέγεται και κοινωνικό χαμόγελο και είναι ένας τρόπος το μωρό να ανταποκριθεί στην φωνή ή το χαμόγελο των γονιών του. Μέχρι και τον τέταρτο μήνα τα μωρά χρησιμοποιούν τα κοινωνικά χαμόγελα για να κεντρίσουν την προσοχή των γύρω τους. Δεν αποκλείεται σε αυτήν την ηλικία το μωρό να χαμογελάει στους γύρω του και για να διαδράσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved