Τα παιδιά του Ιουνίου είναι δοτικά, αισιόδοξα και κοινωνικά

  • Στο ζώδιο είναι Δίδυμος ή Καρκίνος
  • Η τυχερή τους πέτρα είναι το μαργαριτάρι
  • Είναι υγιή και αισιόδοξα
  • Δεν αγαπούν τον κίνδυνο
  • Είναι πιο έξυπνα
  • Είναι εξωστρεφή έχουν όμως και τη σκοτεινή τους πλευρά
  • Τα λουλούδια τους είναι το αγιόκλημα και τα τριαντάφυλλα
  • Είναι εφευρετικά
  • Είναι κυκλοθυμικά
Τα παιδιά του Ιουνίου είναι δοτικά, αισιόδοξα και κοινωνικά
Instagram / raising.ellens

Τα παιδιά του Ιουνίου είναι παιδιά του καλοκαιριού. Αγαπούν τον ήλιο, το φως και είναι εξωστρεφή και αισιόδοξα. Έρευνες που έχουν γίνει για να διαπιστωθεί πώς ο μήνας και η εποχή γέννησης μπορεί να επηρεάσουν τον χαρακτήρα ενός παιδιού έδειξαν ότι και τα παιδιά του Ιουνίου μοιράζονται παραπάνω από ένα κοινά χαρακτηριστικά. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Στο ζώδιο είναι Δίδυμος ή Καρκίνος

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι και τις 21 Ιουνίου ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων. Χαρακτηριστικά τους ο δυναμισμός, το πάθος και η κοινωνικότητα. Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από τις 22 μέχρι και τα τέλη του πρώτου μήνα του καλοκαιριού, είναι Καρκίνοι, ζώδιο που χαρακτηρίζεται και την ευαισθησία του και τον έντονο συναισθηματισμό.

Η τυχερή τους πέτρα είναι το μαργαριτάρι

Το μαργαριτάρι είναι σύμβολο της αγάπης, της ευγένειας και της ομορφιάς. Παράλληλα έχει συνδεθεί με την καθαρότητα, την ταπεινοφροσύνη και την αθωότητα για αυτό και παραδοσιακά δίνονταν ως γαμήλιο δώρο.

Είναι υγιή και αισιόδοξα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Heliyon, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο πιθανό μεγαλώνοντας να γίνουν υγιείς ενήλικες και αυτό χάρη στην έκθεση τους στον ήλιο από νωρίς και την βιταμίνη D.


https://www.instagram.com/p/CePXgVsAElR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεν αγαπούν τον κίνδυνο

Μελέτες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εποχές γέννησής μας επηρεάζουν τα επίπεδα ντοπαμίνης δείχνουν ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Μάιο και τον Ιούνιο έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης, κάτι που επηρεάζει την τάση τους να παίρνουν ρίσκα.

Είναι πιο έξυπνα

Αυτό τουλάχιστον έδειξε μελέτη του Πανεπιστημίου Columbia, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού έχουν συνήθως υψηλότερο IQ από ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Δεκέμβρη.

Δείτε ακόμα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών του Ιουνίου στην gallery που ακολουθεί.

Με πληροφορίες από parenting.firstcry.com, thebeans.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved