Οι πιο εκφραστικές φωτογραφίες νεογέννητων είναι αυτές (εικόνες)

  • Τι σημαίνουν οι εκφράσεις του μωρού;
  • Εκφραστικές φωτογραφίες νεογέννητων από τη φωτογράφο Gosia
Οι πιο εκφραστικές φωτογραφίες νεογέννητων είναι αυτές (εικόνες)
Instagram / czas.milosci

Τι σημαίνουν οι εκφράσεις του μωρού;

Τα μωρά δεν μπορούν να μιλήσουν, εκφράζουν όμως τον ενθουσιασμό, τη χαρά και την δυσαρέσκειά τους μέσω εκφράσεων , κινήσεων του σώματος και του κλάματος. Μετά το τέταρτο μήνα, για παράδειγμα, το χαμόγελό τους δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της σύσπασης μυών του προσώπου τους, αλλά γίνεται πιο επιλεκτικά, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη χαρά και την ικανοποίησή τους. Το κλάμα αντιθέτως μπορεί να υποδηλώνει δυσφορία ή ενόχλησή, ενώ τον ενθουσιασμό τους δείχνουν ενώνοντας τα φρύδια και ανοίγοντας ελαφρώς το στόμα. Γενικά, οι εκφράσεις του μωρού αλλάζουν πολλές φορές την ημέρα ανάλογα με την συναισθηματική τους κατάσταση.

Ισχύει όμως το ίδιο και για τα νεογέννητα; Το νεογέννητο δεν έχει αναπτύξει ακόμα τις επικοινωνιακές του δεξιότητες. Κλαίγοντας, σαφώς θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του ή κάποια ανάγκη του, όπως για παράδειγμα το φαγητό, όμως, οι περισσότερες εκφράσεις του είναι ακούσιες και αποτέλεσμα σύσπασης των μυών του προσώπου.

Εκφραστικές φωτογραφίες νεογέννητων από τη φωτογράφο Gosia

Η Gosia είναι φωτογράφος και εξειδικεύεται στις φωτογραφίες νεογέννητων, εγκύων και νέων γονιών. Οι φωτογραφίες της μοιάζουν τραβηγμένες αυθόρμητα και αποτυπώνουν συναισθήματα όπως την τρυφερότητα που νιώθει ένας γονιός για το νεογέννητο μωρό του και την ανυπομονησία της εγκύου.

Από τις φωτογραφίες της που ξεχωρίζουν είναι αυτές νεογέννητων αλλά και μεγαλύτερων μωρών στο οικείο τους περιβάλλον. Η φωτογράφος τα απαθανατίζει σε διάφορες στιγμές της καθημερινότητάς τους, άλλα ξύπνια και άλλα ενώ κοιμούνται και το αποτέλεσμα είναι φωτογραφίες εκφραστικές και ιδιαίτερες. Ακόμα και λίγων ημερών μωρά είναι μοιάζουν να κοιτούν κατευθείαν στον φωτογραφικό της φακό και το βλέμμα και οι εκφράσεις τους είναι αυτά που κλέβουν τις εντυπώσιες στις φωτογραφίες της.


https://www.instagram.com/p/CXJS4F3szcV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της Gosia στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved