Οι εκφράσεις των νεογέννητων - Υπέροχο φωτογραφικό άλμπουμ

Οι εκφράσεις των νεογέννητων - Υπέροχο φωτογραφικό άλμπουμ
Instagram @arcadianphoto

Τα μωρά δεν μπορούν να μιλήσουν, χρησιμοποιούν όμως τις κινήσεις και τις εκφράσεις τους για να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Τι σημαίνουν οι εκφράσεις του μωρού;

Υπάρχει πιο όμορφο θέαμα από ένα μωρό να κάνει γκριμάτσες και εκφράσεις, συνειδητά ή ασυνείδητα; Γιατί η αλήθεια είναι δεν είναι όλες οι εκφράσεις που παίρνουν συνειδητές. Κάποιες όμως από αυτές, όπως και αρκετές κινήσεις του σώματός τους είναι ο δικός τους τρόπος επικοινωνίας για να μας πουν τι νιώθουν και τι έχουν ανάγκη.

Μερικά παραδείγματα:

  • Όταν το μωρό γυρίζει το κεφαλάκι του προς μία κατεύθυνση και ανοιγοκλείνει το στόμα του, είναι μία ενστικτώδης κίνηση που κάνει όταν ψάχνει το φαγητό του και τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι πεινάει.
  • Χαρακτηριστική κίνηση του βρέφους όταν νιώθει δυσφορία είναι το τέντωμα της πλάτης, η οποία πολλές φορές προηγείται και του κλάματος.
  • Το τρίψιμο των ματιών, σημαίνει ότι νιώθει κουρασμένο και είναι η πρώτη προειδοποίηση ότι χρειάζεται ξεκούραση.
  • Το χαμόγελο, όταν είναι συνειδητό, σημαίνει ότι κάτι του προσφέρει ικανοποίηση και είναι ο τρόπος του να μας το δείξει.

Πότε το μωρό χαμογελάει συνειδητά;

Στην πραγματικότητα, το χαμόγελο είναι μία δεξιότητα που αρχίσουν να αναπτύσσουν ήδη από όταν ακόμα βρίσκονται μέσα στη μήτρα. Αυτά είναι τα λεγόμενα αντανακλαστικά χαμόγελα, όπως και τα πρώτα χαμόγελα που έχει το μωρό τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

Το χαμόγελο του μωρού αλλάζει από τον δεύτερο μήνα κι έπειτα όταν γίνεται εκούσιο και έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Από τον τέταρτο με πέμπτο μήνα, το μωρό είναι πλέον σε θέση να αναγνωρίζει πρόσωπα και τότε, το χαμόγελο γίνεται ακόμα πιο "αληθινό" και επιλεκτικό.

Φωτογράφος απαθανατίζει τις εκφράσεις των νεογέννητων

Η Katie είναι η φωτογράφος που τραβάει τις απίθανες φωτογραφίες νεογέννητων και μεγαλύτερων παιδιών που έχουν δημοσιευθεί στο Instagram account με το όνομα Acardian Photo.

Χαρακτηριστικό των περισσότερων φωτογραφιών της, το μίνιμαλ ύφος, και το λιτό σκηνικό. Η Katie εστιάζει στα συναισθήματα και τα πρόσωπα και αυτό είναι που κάνει τις φωτογραφίες της τόσο ξεχριστές.

Από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που μπορεί να δει κανείς στο παραπάνω account είναι αυτές νεογέννητων που κάνουν απίθανες εκφράσεις στον φακό. Άλλα χαμογελούν, άλλα κοιτάνε με περιέργεια, και άλλα χασμουριούνται.

ekfraseis neogennitwn fotografies 8

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @arcadianphoto

Απολαύστε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της Katie στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved