Δίδυμες συναντούν για πρώτη φορά τον νεογέννητο αδελφό τους (vid)

Δείτε την αντίδρασή τους.

Δίδυμες συναντούν για πρώτη φορά τον νεογέννητο αδελφό τους (vid)
you tube/ Lindsay Carson

Οι περισσότεροι γονείς έχουν ένα άγχος για το πώς θα υποδεχτεί το μεγαλύτερο παιδί τους το νέο μέλος της οικογένειας.Ακόμα κι να έχουν προηγηθεί συζητήσεις και σχετική ενημέρωση, οι αντιδράσεις των παιδιών είναι απρόβλεπτες.

Πώς προετοιμάζετε το παιδί σας ότι θα αποκτήσει αδελφάκι

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η στιγμή που θα επιλέξετε να ενημερώσετε το παιδί σας ότι θα αποκτήσει αδελφάκι, εξαρτάται μεταξύ άλλων και από την ηλικία του, γιατί τα πολύ μικρά παιδιά δεν έχουν σαφή συνείδηση του χρόνου και μπορεί να δυσκολευτούν να κατανοήσουν ότι το αδελφάκι τους θα χρειαστεί οκτώ ή εννέα μήνες για να έρθει.

Από την άλλη μεριά, αν το πείτε στο παιδί σας νωρίς, θα έχει χρόνο να αποδεχτεί την ιδέα ενός νέου μωρού. Συσχετίστε την ημερομηνία της γέννας με ένα σημαντικό γεγονός, όπως κάποια γενέθλια ή μια γιορτή, για να το βοηθήσετε να καταλάβει ότι θα περιμένει.

Η πρώτη γνωριμία

Η πρώτη συνάντηση του μεγάλου παιδιού με το αδελφάκι του είναι από τις πιο όμορφες στιγμές για τους γονείς. Βέβαια δεν εξελίσσεται πάντα όπως ελπίζουν ή εύχονται καθώς σε σημαντικό βαθμό εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία και την ηλικία του παιδιού.

Πάρτε για παράδειγμα τις δίδυμες αδελφούλες στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω. Έχουν φορέσει τα όμορφα φουστανάκια τους και επισκέπτονται τη μητέρα τους στο μαιευτήριο για να γνωρίσουν τον νεογέννητο αδελφό τους.

Φαίνεται όμως ότι το ενδιαφέρον τους αρχικά επικεντρώνεται στο δωμάτιο παρά στο μωρό που είναι στην αγκαλιά της μαμάς τους. Αφού περιεργάζονται το χώρο, και μετά από παρότρυνση των γονιών τους, αρχίζουν να ….ασχολούνται και με το αδελφάκι τους.

Δείτε το τρυφερό βίντεο με τις δίδυμες και την αντίδρασή τους μόλις αντικρίζουν το μωρό.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved