Αυτή η μπέμπα πεινάει πολύ – Δείτε το απολαυστικό βίντεο (vid)

  • Η μαμά της φοβερής αυτής μπέμπας δεν προλαβαίνει να την ταΐσει.
  • Πότε μπορείτε να εντάξετε νέες γεύσεις στη διατροφή του μωρού.
Αυτή η μπέμπα πεινάει πολύ – Δείτε το απολαυστικό βίντεο (vid)

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με απολαυστικά βίντεο μωρών που δοκιμάζουν νέες γεύσεις ή τρώνε την κρέμα τους. Και φυσικά οι αντιδράσεις τους, που είναι αστείες και μοναδικές, κάνουν αυτά τα βίντεο viral.

Δείτε για παράδειγμα την υπέροχη αυτή μπέμπα με τον φιόγκο στα κεφάλι με πόση λαχτάρα περιμένει την επόμενη κουταλιά. Η μαμά της δεν προλαβαίνει να την ταίσει καθώς η μικρούλα δείχνει ενθουσιασμένη με το φαγητό της. Παίρνει δε μια συγκεκριμένη έκφραση καθώς αναμένει την νέα κουταλιά, που και να μην θέλεις, σκας στα γέλια.



Εισαγωγή νέων τροφών στη διατροφή του μωρού

Ιδανικά, η εισαγωγή των συμπληρωματικών τροφών θα πρέπει να γίνεται ενώ το μωρό συνεχίζει να θηλάζει, γιατί έτσι μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης αλλεργιών.Η περίοδος της μετάβασης από την αποκλειστική σίτιση με γάλα στην εισαγωγή στερεών τροφών είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί τότε αυξάνεται η εμπειρία και η μάθηση των βρεφών όσον αφορά στο φαγητό και στην πρόσληψη τροφής.

Τα βρέφη γεννιούνται με έμφυτη προτίμηση για τη γλυκιά και ίσως την αλμυρή γεύση και με αποστροφή προς την πικρή και την ξινή γεύση.Ωστόσο, οι προτιμήσεις των βρεφών επηρεάζονται και μπορούν να τροποποιηθούν από το περιβάλλον και τις γευστικές εμπειρίες τους.

Επομένως, στη βρεφική ηλικία καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση τροφίμων με πρόσθετη ζάχαρη και αλάτι και να ενθαρρύνεται η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε υγιεινές επιλογές τροφίμων, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα.

Πώς εισάγετε την στερεά τροφή

Στην αρχή εισάγεται η στερεά τροφή σε ημίρρευστη μορφή. Η πρώτη στερεά τροφή που συνήθως τρώει το βρέφος είναι οι κρέμες από ρυζάλευρο αραιωμένες με γάλα.Αρχικά είναι πολύ αραιωμένες και στη συνέχεια γίνονται πυκνότερες. Να θυμάστε:

  • Η καινούργια τροφή προσφέρεται στο βρέφος συνήθως στην αρχή του γεύματος χωρίς να βλέπει το φαγητό.
  • Αν είναι πολύ πεινασμένο δίνουμε λίγο γάλα πρώτα.
  • Επιτρέψτε στο παιδί σας να εξετάσει το καινούργιο φαγητό με τα χέρια του.
  • Αφήστε την όρεξη του παιδιού σας να σας οδηγήσει. Μπορεί να μη δοκιμάσει το καινούργιο φαγητό, αν δεν είναι πεινασμένο.
  • Αν το βρέφος είναι εκνευρισμένο μπορεί να μη δεχτεί το καινούργιο φαγητό.
  • Μην πιέζετε το βρέφος να δοκιμάσει αν δεν θέλει. Μπορείτε να δοκιμάσετε μετά από λίγες ημέρες.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved