Πώς να προετοιμάσετε το παιδί σας για την πρώτη του συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη

Το παιδί σας θα συναντήσει τον Άγιο Βασίλη για πρώτη φορά;

Πώς να προετοιμάσετε το παιδί σας για την πρώτη του συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη

Ως ενήλικας, βλέπετε τον Αη Βασίλη ως έναν καλοκάγαθο, γενειοφόρο γεράκο ο οποίος εκπλήρωσε όλες τις επιθυμίες σας ως παιδί. Ωστόσο, το παιδί σας μπορεί να δει τα πράγματα από διαφορετικά έως… τρομακτικά ειδικά αν είναι από ενός έως τριών ετών!

Τα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 3 ½ ετών τείνουν να βλέπουν τον Άγιο Βασίλη ως απειλή. Με τον καιρό θα γίνει και για εκείνα ο θρυλικός χαρακτήρας που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και θα δείχνουν μεγαλύτερη προθυμία για μια συνάντηση μαζί του. Θα είναι πιο διατεθειμένα να κάθονται στην αγκαλιά του για λίγα λεπτά για να τραβήξουν μια φωτογραφία ή να τον περιμένουν όλο το βράδυ για να τους φέρει τα δώρα.

Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε να καθίσει στα πόδια του σε μικρή ηλικία για την πρώτη του αναμνηστική φωτογραφία διαβάστε πώς μπορείτε να χειριστείτε το θέμα ώστε η πρώτη αυτή συνάντηση να στεφθεί με επιτυχία:

Προετοιμασία της πρώτης επίσκεψης

Όσο πιο μικρό είναι το παιδί σας τόσο το καλύτερο θα ήταν να καθυστερήσετε να ζήσει αυτή τη νέα εμπειρία.

Επιλέξτε ένα λιγότερο δημοφιλές εμπορικό κέντρο και πηγαίνετε ώρες κατά τις οποίες έχει λιγότερο κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί σας θα έχει το χρόνο να προσαρμοστεί σε όλα τα πολύχρωμα, νέα πράγματα που τον περιβάλλουν στο χωριό του Αη Βασίλη.

Πριν επισκεφτείτε τον Αη Βασίλη, προσπαθήστε να τον μιμηθείτε στο σπίτι χρησιμοποιώντας μια βαθιά και χαρούμενη φωνή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια λευκή γενειάδα ή κόκκινο καπέλο.

Δείτε φωτογραφίες του Αη Βασίλη ή παρακολουθήστε μια ταινία των Χριστουγέννων με τον Άγιο Βασίλη μαζί με το παιδί σας.

Πώς να αντιδράσετε στο κλάμα

Το σημαντικό είναι να αναγνωρίσετε τους φόβους του παιδιού σας.

Πείτε του ότι καταλαβαίνετε την αντίδρασή τους και ότι είναι φυσιολογική. Πάνω απ 'όλα μην πείτε στο παιδί σας να σταματήσει να κλαίει. Η αντίδραση αυτή δεν είναι μια ιδιοτροπία, το παιδί σας είναι πραγματικά φοβισμένο.

Καθησυχάστε το και καθίστε μαζί του κρατώντας το χέρι του.

Εάν το παιδί σας εξακολουθεί να μην ενδιαφέρεται, μην επιμένετε! Δεν θέλετε ο προσωρινός φόβος να γίνει μόνιμος λόγω της υπερβολικής πίεσης από την πλευρά σας.

Λάβετε υπόψη ότι ικανοποιείτε τη δική σας, ενήλικη, ανάγκη θέλοντας το παιδί σας να καθίσει στην αγκαλιά του Άγιου Βασίλη. Μην επιμένετε με κάθε κόστος αν το παιδί σας δεν θέλει και απλά θυμηθείτε ότι θα έχετε πολλά ακόμα χρόνια για να το δοκιμάσετε.

Πηγή: www.motherforlife.com

Πηγή φωτογραφίας: Instagram hashtag #scaredofsanta

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved