Πώς να προστατεύσετε το δερματάκι του μωρού σας από αφυδάτωση και ξηρότητα

Για να αποφύγετε την ξηρότητα και την αφυδάτωση και να διατηρήσετε το δερματάκι του παιδιού σας απαλό και βελούδινο χρειάζεται  φροντίδα και προστασία.

Πώς να προστατεύσετε το δερματάκι του μωρού σας από αφυδάτωση και ξηρότητα

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στις πιο αυαίσθητες περιοχές όπως είναι η μύτη, τα μάγουλα και τα αυτάκια, καθώς και το πιο ...παραμελημένο πίσω μέρος του λαιμού.

Θα πρέπει πάντα να βάζετε αντιηλιακή κρέμα στο πρόσωπο του μωρού όταν βγαίνετε έξω και να ανανεώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα αν παραμείνετε για αρκετή ώρα έξω στον ήλιο.

Μετά το μπάνιο μία ενυδατική κρέμα που θα σας συστήσει το παιδίατρός σας θα βοηθήσει το μωρό να αποφύγει τυχόν ερεθισμούς ή ξηρότητα. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό. Η κατάλληλη θερμοκρασία του νερού είναι ίδια με τη θερμοκρασία του σώματος, δηλαδή γύρω στους 37-38 βαθμούς.

Μη χρησιμοποιείτε αρωματικά σαπούνια αλλά ειδικά για βρέφη, χωρίς αλκαλικά στοιχεία. Επίσης, όταν σκουπίζετε το δερματάκι του αποφύγετε να το τρίβετε και φροντίστε να μην αφήνετε υγρασία στις πτυχές του λαιμού του, πίσω από τα αυτιά, στις μασχάλες, και τις μηροβουβωνικές πτυχές.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η ξηρότητα της ατμόσφαιρας. Γι αυτό το χειμώνα, ρυθμίστε το καλοριφέρ σε μία λογική θερμοκρασία για να μην είναι ο χώρος του σπιτιού ανθυγιεινός.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved