Πρώτο μπάνιο μωρού: 7 tips που θα κάνουν την πρώτη φορά, μια αξέχαστη εμπειρία

Το καλοκαιράκι έφτασε και ο παιδίατρος είπε "ναι" στα μπάνια;

Πρώτο μπάνιο μωρού: 7 tips που θα κάνουν την πρώτη φορά, μια αξέχαστη εμπειρία

Έχετε πάρει το πράσινο φως από τον παιδίατρο και προγραμματίζετε ήδη το πρώτο σας μπάνιο με το μωρό. Όσο κι αν ανυπομονείτε, ένα άγχος για το αν θα πάνε όλα καλά το έχετε και λογικό είναι. Για αυτό, εντοπίσαμε 7 συμβουλές που βοήθησαν μαμάδες σαν κι εσάς να απολαύσουν το πρώτο τους μπάνιο με το μωράκι τους χωρίς τον φόβο του «κι αν κάτι συμβεί;».

Μια καθαρή πετσέτα

Ναι, πέρα από αυτή που θα φέρετε για να σκουπίσετε το μωρό αφού βγει από το νερό, θα πρέπει να έχετε προνοήσει να έχετε μαζί μια καθαρή πετσετούλα που θα κρεμάσετε μόλις φτάσετε στις ακτίνες της ομπρέλας. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτή η πετσέτα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε περίπτωση που χρειαστεί να σκουπίσετε το πρόσωπο ή τα χεράκια του μωρού άμεσα –γιατί κατά πάσα πιθανότητα η πετσέτα του θα έχει ήδη γεμίσει με άμμο-.

Μια πισινούλα

Όσο πιο μωρό είναι, τόσο πιο μικρή θα είναι και αυτή η πισινούλα. Μη φανταστείτε κάτι τρομερό, μπορεί απλά να είναι το φουσκωτό του στρωματάκι για τη θάλασσα που εσείς θα γεμίσετε νερό και θα τοποθετήσετε κάτω από την ομπρέλα σας. Έτσι, το μωρό και θα παραμένει δροσερό και θα παίζει συνέχεια με το νερό ενώ δεν είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.

4482df8680eaa6558a7ebfb3e89b7106

Ένα σπρέι νερού

Ακόμα κι αν το μωρό βρίσκεται στη σκιά, η θερμοκρασία στην οποία εκτίθεται είναι μεγάλη. Τοποθετήστε αποβραδίς στην κατάψυξη ένα μπουκάλι με σπρέι ψεκασμού το οποίο θα έχετε γεμίσει με νερό. Κάπως έτσι, θα μπορείτε να ψεκάζετε το κορμάκι του μωρού και να το κρατάτε δροσερό όσο απολαμβάνει τα παιχνίδια στην άμμο.

Παγωμένο αντηλιακό

Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με το σπρέι νερού, τοποθετώντας το υψηλής προστασίας αντηλιακό του μωρού στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι, κάθε φορά που θα ανανεώνετε τις στρώσεις στο κορμάκι του, θα του χαρίζεται ένα αίσθημα δροσιάς απαραίτητο τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Δροσερά πανάκια

Κάπου ανάμεσα στα παγωμένα σας νερά και τις παγοκύστες μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά καθαρά πανάκια. Σε περίπτωση που χρειαστεί να σκουπίσετε το μωρό με μια καθαρή πετσέτα, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτά τα πανάκια ή στην πετσέτα που θα έχετε κρεμάσει στην ομπρέλα.

59bc59b6ef6875cbb6f1b1dbeed46eba

Τσάντα-δίχτυ

Είναι λογικό με ένα μωρό στην παραλία να πρέπει να έχετε μαζί κουβαδάκια και παιχνίδια που θα το διασκεδάσουν όσο εσείς χαλαρώνετε. Όσο κι αν αγαπάτε την άμμο, όμως, δε θέλετε να την φέρετε στο σπίτι σας οπότε μια τσάντα-δίχτυ που θα την απομακρύνει αμέσως μόλις βάλετε τα παιχνίδια σε αυτήν, θα φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμη.

Παιδική πούδρα

Η τόσο κουραστική άμμος αποτελεί παρελθόν ειδικά για τις μανούλες που παιδεύονται να την απομακρύνουν από το κορμάκι του μωρού τους. Ρίξτε λίγο ταλκ στα σημεία που έχουν γεμίσει με άμμο –συνήθως τα χεράκια και τα πόδια του- και δείτε την άμμο να απομακρύνετε σε χρόνο dt.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved