Tips για μια ανέμελη εξόρμηση με τα παιδιά στην παραλία!

Οι εξορμήσεις στην παραλία με τα παιδιά φαντάζουν μια εύκολη υπόθεση, ωστόσο, όπως όλες οι μαμάδες γνωρίζουν, κρύβουν πολλούς κινδύνους και... εκπλήξεις.

Tips για μια ανέμελη εξόρμηση με τα παιδιά στην παραλία!

Ναι, μια μαμά πρέπει να δώσει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου να περάσει μια ανέμελη και κυρίως, ασφαλή ημέρα με τα μικρά της στην παραλία.

Τα «μαθήματα» που έχω πάρει εγώ από τις καλοκαιρινές εκδρομές με τα μικρά μου είναι πολλά. Αποφάσισα, λοιπόν, να μοιραστώ μαζί σας μερικά χρήσιμα tips για να απολαύσετε όπως πρέπει τα μπανάκια σας φέτος το καλοκαίρι!

1. Ξεκινώντας από τα βασικά, αξίζει να τονίσω ότι τα πάντα είναι θέμα timing για αυτό όσο πιο νωρίς φτάσετε στην παραλία, τόσο πιο καλά θα περάσετε. Πηγαίντε το πρωί στην παραλία και βρείτε ένα ήσυχο και σκιερό μέρος για να απλώσετε τις πετσέτες σας. Να έχετε, όμως, πάντα κατά νου πως τα παιδιά δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο από τις 11.00 έως τις 16.00.

2. Στην τσάντα της παραλίας πρέπει να έχετε μαζί σας σνακ και πολύ νερό! Τα παιδάκια συχνά γκρινιάζουν στην παραλία και πεινούν γρήγορα, οπότε φροντίστε να ετοιμάσετε μικρά υγιεινά σνακ για να τα κρατήσετε χαρούμενα και γεμάτα ενέργεια. Τα φρούτα και οι μπάρες δημητριακών αποτελούν καλές επιλογές για την παραλία. Μην ξεχνάτε να λέτε στα παιδιά να πίνουν και αρκετό νερό για να μην αφυδατωθούν. Μια ισοθερμική τσάντα θα κρατήσει τα τρόφιμα δροσερά και εσάς ήρεμες.

3. Ένα επουλωτικό σπρέι δεν πρέπει, επίσης, να λείπει από την τσάντα μιας μαμάς. Στην παραλία -ή στον δρόμο για την παραλία- τα παιδιά έχουν συχνά μικροτραυματισμούς που μπορούν να καταστρέψουν μια καλοκαιρινή εξόρμηση.

sofargen mo 3 2

Από γρατζουνιές μέχρι αμυχές έως κοψίματα και τραύματα στις πατούσες. Το έχω ζήσει πολλές φορές αυτό το σκηνικό και, πιστέψτε με, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να τρέχεις πανικόβλητη να βρεις φαρμακείο μες στη ζέστη, με ένα πιτσιρίκι που οδύρεται στην αγκαλιά σου.

Sofargen mo 2 2

Επειδή, όμως, δεν θέλω πλέον να κουβαλώ στη θάλασσα... όλο το σπίτι, βρήκα ένα προϊόν που είναι όλα σε ένα για τις πληγές. Ο λόγος για το Sofargen® Spray το οποίο διευκολύνει και επιταχύνει τη φυσική επούλωση των πληγών με έναν ψεκασμό. Πιο αναλυτικά, το συγκεκριμένο σπρέι προστατεύει την πληγή από τους εξωτερικούς παράγοντες, διατηρεί το τραύμα στεγνό και αποτρέπει τη μικροβιακή μόλυνση. Ακόμη, χάρη στην πρωτοποριακή σύνθεσή του, αντικαθιστά το «φαρμακείο» καθώς με το συγκεκριμένο προϊόν δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μαζί του γάζες, αντισηπτικό, τραυμαπλάστ και βαμβάκι.

sofargen mo 4 2

4. Αν σκοπεύετε να περάσετε όλη την ημέρα στην παραλία και θέλετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις ελεύθερές ώρες σας, φροντίστε να πάρουν τα παιδάκια σας έναν υπνάκο. Πάρτε μαζί σας μια μικρή, πτυσσόμενη σκηνή παραλίας και ένα σεντονάκι και θα δείτε πόσο γρήγορα θα κοιμηθούν. Θα ξυπνήσουν ήρεμα και χαρούμενα και εσείς θα καταφέρετε να διαβάσετε το νέο σας βιβλίο.

5. Εκτός από καλά αντηλιακά ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά, φροντίστε να έχετε μαζί σας κάποια κρεμούλα ή ένα λαδάκι για την ενυδάτωση του σώματος των μικρών σας. Το λάδι καρύδας είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ενυδατικό για την επιδερμίδα, ενώ θα τα ανακουφίσει σε περίπτωση εγκαύματος. Τέλος, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας baby powder για να αφαιρέσετε εύκολα την άμμο από το σώμα και τα ποδαράκια τους, προτού μπουν στο αμάξι για την επιστροφή στο σπίτι.

KALOKAIRI PARALIA PAIDIA

Πάρτε, λοιπόν, μια βαθιά ανάσα, βάλτε στη τσάντα σας τα κατάλληλα προϊόντα και φροντίστε να απολαύσετε όσο περισσότερο μπορείτε την βόλτα σας στην παραλία! Την έχετε κι εσείς ανάγκη!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved