Πρέπει να έχετε υγραντήρα στο δωμάτιο του μωρού;

Πότε είναι απαραίτητος ο υγραντήρας στο παιδικό δωμάτιο.

Πρέπει να έχετε υγραντήρα στο δωμάτιο του μωρού;
Bigstock

Τα μωρά τόσο το χειμώνα όσο και την άνοιξη ταλαιπωρούνται από ιώσεις και κρυολογήματα.

Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι ο πυρετός, η διάρροια και το μπούκωμα.

Εκτός από τις ρινικές πλύσεις που βοηθούν στην αποσυμφόρηση της μύτης του μωρού, ένας βρεφικός υγραντήρας μπορεί επίσης να το ανακουφίσει.

Η υγρασία που δημιουργείται υπό την μορφή ατμού το βοηθά να αναπνέει ελεύθερα.

voulomeni-miti-morou.jpg

Πώς θα ξέρετε αν πρέπει να πάρετε υγραντήρα

Η κεντρική θέρμανση συνήθως δημιουργεί έλλειψη υγρασίας στο χώρο που κοιμάται το παιδί με αποτέλεσμα να στεγνώνει ο λαιμός του όπως και η ρινική κοιλότητα και να έχει έντονο και ξηρό βήχα.

Εκτός από τον πονόλαιμο, το μωρό μπορεί επίσης να εμφανίσει ξηροδερμία, φαγούρα και σκασμένα χείλη.

Ένας υγραντήρας επαναφέρει την υγρασία στον αέρα, εμποδίζοντας το δέρμα του παιδιού να "στεγνώσει" και χαλαρώνοντας τη βλέννα που προκαλεί ρινική συμφόρηση.

Λόγω του χαμηλού τους θορύβου, πολλοί υγραντήρες λειτουργούν και ως συσκευές λευκού θορύβου που βοηθούν τα μωρά να κοιμηθούν.

Συμβουλές για τη σωστή χρήση του υγραντήρα στο δωμάτιο του μωρού

ksena-adikeimena-sti-miti-kai-to-ayti-tou-paidiou.jpg

Αποτρέψτε την ανάπτυξη μούχλας

Οι υγραντήρες μπορεί να δημιουργήσουν μούχλα η οποία αναπτύσσεται τόσο μέσα στη συσκευή όσο και στο δωμάτιο. Επομένως, θα πρέπει να συντηρείτε σωστά τον υγραντήρα, διατηρώντας τα φίλτρα καθαρά και αποφεύγοντας τη συσσώρευση υγρασίας.

Αποφύγετε την υπερβολική υγρασία

Όπως η ξηρή ατμόσφαιρα δεν είναι καλή για την υγεία του μωρού, το ίδιο ισχύει και για την υπερβολική υγρασία. Αποφύγετε να έχετε τον υγραντήρα πολλές ώρες σε λειτουργία και μην ξεχνάτε να αερίζετε το παιδικό δωμάτιο ( όπως και όλο το σπίτι) καθημερινά.

Μιλήστε με τον παιδίατρο

Μιλήστε με τον παιδίατρό σας, πριν αγοράσετε έναν υγραντήρα για το παιδικό δωμάτιο. Θα σας πει αν είναι καλή επιλογή ή να σας προτείνει εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του μωρού σας.

Σε γενικές γραμμές, ο υγραντήρας είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσετε το βρέφος να κοιμάται και να αναπνέει καλύτερα, ειδικά όταν έχει μπούκωμα και μύξες. Αρκεί να τον χρησιμοποιείτε με σύνεση.

Με πληροφορίες από το parents.com, motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved