Πώς θα καθαρίσετε τη βουλωμένη μυτούλα του παιδιού σας

Υποφέρει το μικρό σας από βουλωμένη μύτη; Δείτε παρακάτω πώς κάποια σπιτικά μυστικά θα σας βοηθήσουν να την αποσυμφορήσετε.

Πώς θα καθαρίσετε τη βουλωμένη μυτούλα του παιδιού σας

Μια βουλωμένη μυτούλα ισούται με ένα αρκετά γκρινιάρικο μωρό. Φυσικά και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από την πλευρά των γονιών καθώς συνήθως η βουλωμένη μύτη είναι αποτέλεσμα αλλεργιών, ξηρού αέρα ή του κοινού κρυολογήματος.

Τα παιδιά και γενικότερα εκείνα που βρίσκονται σε αρκετά μικρή ηλικία, δεν μπορούν να "ξεβουλώσουν" τη μύτη τους, πράγμα που σημαίνει ότι εσείς θα πρέπει να βάλετε ένα χεράκι. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε τι χρειάζεται να κάνετε -και μάλιστα φυσικά- για να αναπνεύσει και πάλι καθαρά το μικρό σας αγγελούδι.

boylomeni miti paidiou 1

Γεμίστε με ατμούς το μπάνιο

Ο ατμός του νερού εισχωρεί στις αναπνευστικές οδούς με τρόπο που διαλύει τη συσσωρευμένη μυξούλα.

Κάντε μασάζ στα ιγμόρειά του

Στα ιγμόρεια συνήθως συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα βλέννας. Κάντε μασάζ στα παιδιά σας με κυκλικές κινήσεις και συμβάλετε στη διάλυση της βλέννας.

Χρησιμοποιήστε φυσιολογικό ορό

Με μια σύριγγα ρίξτε το υγρό στα ρουθούνια του παιδιού σας ώστε να καθαριστούν οι φραγμένες ρινικές οδοί.

Μέντα

Η μέντα όπως είναι γνωστό χρησιμοποιείται συνήθως για την ανακούφιση από αναπνευστικά προβλήματα. Βράστε μια κατσαρόλα νερό, ρίξτε μερικές σταγόνες έλαιο μέντας και βάλτε το παιδί σας από πάνω ώστε οι υδρατμοί να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της της μυτούλας του.

Ζεστή μαμαδίστικη σουπίτσα

Η ζεστή σουπίτσα βοηθά και εκείνη με τη σειρά της στη διάλυση της βλέννας. Αναρωτηθείτε πόσες φορές έχετε φάει κάτι ζεστό ή κάτι καυτερό και αμέσως έχουν ανοίξει τα ρουθούνια σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved