Τι πρέπει να περιέχει η σχολική τσάντα για το δημοτικό εκτός από βιβλία

Εσείς τι άλλο βάζετε στη σχολική τσάντα του παιδιού σας;

Τι πρέπει να περιέχει η σχολική τσάντα για το δημοτικό εκτός από βιβλία

Όταν πήγε η κόρη μου για πρώτη φορά στο δημοτικό, διαπίστωσα ότι εκτός από τα βιβλία μια σχολική τσάντα πρέπει να έχει ακόμη μερικά πράγματα, που είναι χρήσιμα σε ένα παιδί.

Τι όμως πρέπει να έχει η σχολική τσάντα στο Δημοτικό εκτός από τα βιβλία, τα μολύβια, τα χρώματα, τους μαρκαδόρους και την κασετίνα;

1. Μωρομάντηλα

Τα παιδιά πλέον στο δημοτικό χρησιμοποιούν τις τουαλέτες μόνα τους, χωρίς τη βοήθεια της δασκάλας. Στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο οι δασκάλες βοηθούν τα παιδιά, στο δημοτικό όμως, τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στις τουαλέτες μόνα.

2. Χαρτομάντηλα

Για τον ίδιο λόγο που αναφέραμε παραπάνω θα πρέπει ένα παιδί να έχει ένα πακέτο χαρτομάντιλα μαζί του. Πολλές είναι εκείνες οι φορές που η κόρη μου εκτός από το να σκουπίσει τη μυτούλα της στο σχολείο, χρησιμοποίησε στην τουαλέτα τα χαρτομάντιλα που της έβαζα στην τσάντα μιας και στις τουαλέτες είχε τελειώσει το χαρτί υγείας.

sxoliki tsanta

3. Προστατευτικά καλύμματα τουαλέτας

Για τα κοριτσάκια που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τις τούρκικες τουαλέτες αλλά και για τα αγοράκια που θέλουν να κάνουν την «ανάγκη» τους στο σχολείο, τα καλύμματα τουαλέτας είναι πολύ χρήσιμα. Αποφύγετε τα χάρτινα και προτιμήστε τα πλαστικά.

4. Αντισηπτικά μαντηλάκια

Τα μικρόβια που υπάρχουν σε μια σχολική τάξη είναι πολλά. Ο μόνος τρόπος να αποφύγετε -όσο μπορείτε- τις ιώσεις είναι η τακτικός καθαρισμός των χεριών. Ζητήστε από τα παιδιά σας να καθαρίζουν τα χέρια τους με τα αντισηπτικά μαντηλάκια κάθε φορά πριν φάνε το κολατσιό τους και κάθε φορά που επιστρέφουν στην τάξη από το διάλειμμα.

5. Υγρό αντισηπτικό

Αν τα παιδιά σας δεν τα πάνε καλά με τα μαντηλάκια, βάλτε στην τσάντα ένα υγρό αντισηπτικό. Έτσι θα είστε σίγουρη ότι καθαρίζει τα χέρια του.

6. Αμπούλες φυσιολογικού ορού

Όταν παρατηρούσα ότι ξεκινούσαν οι μύξες, έβαζα στην τσάντα της κόρης μου αμπούλες φυσιολογικού ορού. Η ίδια ξέρει να τις χρησιμοποιεί και έτσι καθάριζε τη μύτη της ακόμη και αν εγώ δεν ήμουν κοντά της για να το κάνω.

7. Μια αλλαξιά ρούχα

Αυτό είναι χρήσιμο για τα παιδιά της Πρώτης Δημοτικού και της Δευτέρας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά παίζοντας λερώνουν τα ρούχα ή βρέχονται από χυμούς ή τις βρύσες στο προαύλιο. Επίσης, κάποια παιδιά της Α' Δημοτικού, τον πρώτο καιρό ίσως να έχουν κάποια «ατυχήματα» στις τουαλέτες μιας και πολλά σχολεία έχουν τούρκικες τουαλέτες. Τουαλέτες που τα παιδιά δυσκολεύονται αρκετά να χρησιμοποιήσουν με αποτέλεσμα να βρέχουν τα ρούχα τους.

Αυτά είναι επτά πράγματα επιπλέον που έβαζα εγώ στην τσάντα της κόρης μου. Δεν τα έβαζα από την αρχή μιας και κανείς δεν με είχε ενημερώσει... Έμαθα με τον καιρό να τα βάζω, βλέποντας τις ανάγκες του παιδιού μου και κάνοντας έτσι πιο εύκολη την καθημερινότητα στο σχολείο.

Δείτε εδώ όλα τα θέματα Back to School του Mothersblog.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved