Σχολική τσάντα: Τι πρέπει να προσέξετε για να μη δημιουργήσει προβλήματα στο παιδί

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία και οι γονείς έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρώτες αγορές για τους μικρούς μαθητές.

Σχολική τσάντα: Τι πρέπει να προσέξετε για να μη δημιουργήσει προβλήματα στο παιδί

Και οι τσάντες είναι ψηλά στη λίστα των σχολικών ειδών. Ωστόσο, πριν αγοράσετε τσάντα για το παιδί σας, θα πρέπει να έχετε κατά νου ορισμένα σημαντικά σημεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να επιλέξτε το σωστό είδος, ενώ να προσέξετε πώς θα τη γεμίσετε και πώς θα τη φορέσει το παιδί, ώστε να μη του δημιουργήσει προβλήματα στην πλάτη και τον αυχένα. Όπως εξηγεί, η εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπεδικών, Lori Karol οι τσάντες όταν είναι πολύ βαριές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα και πόνο στην πλάτη, τον ώμο και το λαιμό του παιδιού.
Μάλιστα, σύμφωνα με το νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης, σε έρευνα που έγινε, ορθοπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενήλικες, σχετίζονται με τις σχολικές τσάντες, που κουβαλούσαν ως παιδιά.

sxoliki tsanta 5

Τι πρέπει να προσέξετε:

Οι γονείς θα πρέπει να προσέξουν το μέγεθος της τσάντας, που αγοράζουν στο παιδί τους και να ταιριάζει με το σκελετό και την ηλικία τους.

Να τα ενθαρρύνουν να κρατάνε σωστά την τσάντα. Ένα λάθος που κάνουν τα παιδιά, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας (γυμνάσιο και λύκειο) είναι να μεταφέρουν την τσάντα, στον έναν ώμο. Αυτό, όμως, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, καθώς όλο το βάρος της τσάντας (που δεν είναι ελαφριά λόγω των πολλών βιβλίων) πέφτει στον έναν ώμο. Αν, λοιπόν, το παιδί επιμένει να τη μεταφέρει κατά αυτόν τον τρόπο, τότε καλό είναι κάποια από τα βιβλία να τα κρατά στο χέρι, ώστε να μειώσει τα βάρος της τσάντας.

Το βάρος της τσάντας δεν πρέπει να ξεπερνάει το 10% του σωματικού βάρους του παιδιού. Έτσι, και δεν θα προκαλεί πόνο στο παιδί, αλλά και δεν θα προκαλέσει τραυματισμό, σε ενδεχόμενη πτώση του.

Η τσάντα ώμου θα πρέπει να έχει λουράκια με αφρολέξ, ώστε να τα εμποδίζει να μπαίνουν βαθιά στην πλάτη, των ώμο και το λαιμό του παιδιού.

Αν έχει θήκες, θα πρέπει να μοιράζετε σε όλες τα βιβλία και τα σχολικά είδη που μεταφέρει το παιδί καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο, μοιράζεται ισόποσα και το βάρος.

Να κουβαλάνε μαζί τους μόνο τα απαραίτητα και τα βιβλία της ημέρας.

Αν μένουν στο ολοήμερο και κουβαλάνε μαζί τους το φαγητό, να τους έχετε ξεχωριστά τσάντα φαγητού, που θα την κουβαλάνε με το χέρι. Και όχι μέσα στην τσάντα.

Αν έχουν λουράκια που δένουν, είναι καλό να τα δένουν, ώστε η τσάντα ώμου να είναι πιο σταθερή.

Τα πιο βαριά είδη, θα πρέπει να τα βάζετε στο πίσω μέρος της τσάντας, κοντά στην πλάτη.

Στο εμπόριο τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν οι τσάντες – τρόλει. Είναι μία πολύ καλή επιλογή για τους μικρούς μαθητές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved