Ιδιωτική εκπαίδευση: Πότε θα πηγαίνει και πότε θα φεύγει το παιδί από το σχολείο

  • Τι ισχύει για το δημόσιο σχολείο
  • Τι ισχύει για το ιδιωτικό σχολείο
Ιδιωτική εκπαίδευση: Πότε θα πηγαίνει και πότε θα φεύγει το παιδί από το σχολείο

Το διευρυμένο ωράριο των ιδιωτικών σχολείων και η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης είναι ένας από τους λόγους που πολλοί γονείς προτιμούν την ιδιωτική από τη δημόσια εκπαίδευση. Το ολοήμερο πρόγραμμα προσφέρεται και στις δύο κατηγορίες σχολείων, ωστόσο στην ιδιωτική εκπαίδευση το ωράριο είναι ακόμα πιο διευρυμένο κάτι που βολεύει περισσότερο τους εργαζόμενους γονείς, ενώ σαφώς περισσότερες είναι και οι διαθέσιμες δραστηριότητες.

Τι ισχύει για το δημόσιο σχολείο

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νηπιαγωγείου διαρκεί από τις 08.30 μέχρι και τις 13.00. Αντίστοιχα, το υποχρεωτικό πρόγραμμα για τους μαθητές του δημοτικού διαρκεί από τις 08.15 μέχρι και τις 13.15.

Στη δημόσια εκπαίδευση υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος που διαρκεί από τις 13.00 μέχρι τις 16.00 για το νηπιαγωγείο και από τις 13.15 μέχρι τις 16.00 για το δημοτικό. Πριν την έναρξη του ημερήσιου προγράμματος υπάρχει επίσης η δυνατότητα πρόωρης υποδοχής από τις 07.45 μέχρι και τις 08.00.

Η παρακολούθηση του ολοήμερου προγράμματος και στις δύο περιπτώσεις γίνεται κατόπιν αίτησης και τμήμα δημιουργείται μόνο εφόσον συμπληρωθεί συγκεκριμένος αριθμός αιτήσεων, ανάλογα με το σύνολο των μαθητών του σχολείου.

Τα παιδιά μπορούν να φάνε το μεσημεριανό τους γεύμα τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο, αλλά θα πρέπει να κρατάνε το δικό τους φαγητό από το σπίτι. Σε ό,τι αφορά την απασχόλησή τους και τις δραστηριότητες που θα κάνουν στο ολοήμερο αφήνεται στην ευχέρεια του εκάστοτε εκπαιδευτικού υπεύθυνου ολοήμερου.

idiotiki ekpaiseusi sxoleio orario 3

Τι ισχύει για το ιδιωτικό σχολείο

Η σαφώς καλύτερη οργάνωση είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά θετικά χαρακτηριστικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην απασχόληση των παιδιών, στο πρόγραμμα σπουδών, στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στόχος είναι να αξιοποιηθεί κάθε ώρα που το παιδί βρίσκεται εκεί.

Σε σχέση με τη δημόσια εκπαίδευση, τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού μπορούν να παραμείνουν στον χώρο του σχολείο για περισσότερο μίας και στα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία το ωράριο είναι ακόμα πιο διευρυμένο και εκεί μπορούν να απασχοληθούν με δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί προς όφελος των παιδιών.

Ενδεικτικά, το υποχρεωτικό και ολοήμερο πρόγραμμα σε δύο ιδιωτικά σχολεία είναι το εξής:

Εκπαιδευτήρια Δούκας

  • Ώρα έναρξης βασικού προγράμματος μαθημάτων για όλες τις βαθμίδες: 8:30 π.μ.
  • Ώρα λήξης βασικού προγράμματος μαθημάτων για όλες τις βαθμίδες: 15:00 καθημερινά (Τετάρτες: 14:30)
  • Απογευματινές δραστηριότητες After School για όλες τις βαθμίδες: μετά τη λήξη του βασικού προγράμματος και μέχρι τις 16:30
  • Οι Απογευματινές δραστηριότητες στο Νηπιαγωγείο περιλαμβάνουν δημιουργική απασχόληση, Arts & Crafts στα Αγγλικά, Spirit of Rhythm στα Αγγλικά, Εργαστήρι Αγγλικών, Αθλητικές Δραστηριότητες, Θεατρικό Εργαστήρι, Ρυθμική & Ενόργανη Γυμναστική.
idiotiki ekpaiseusi sxoleio orario 2

Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Νηπιαγωγείο

Στο Νηπιαγωγείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης υπάρχει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας* από Δευτέρα ως και Παρασκευή, το οποίο ακολουθείται από το σύνολο της ομάδας.

Δημοτικό

Στο Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης υλοποιείται το διευρυμένο Πρόγραμμα Σπουδών* που καλύπτει τις απαιτήσεις ενός παιδιού από 6 έως 12 ετών και τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας με ποικιλία μαθημάτων, με Αθλητικές Δραστηριότητες και με ένα ευρύ φάσμα Ομίλων και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

Γυμνάσιο - Λύκειο

Το Πρόγραμμα του Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης περιλαμβάνει τα μαθήματα που καθορίζει το Υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, έπειτα από παρεκκλίσεις εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, το Γυμνάσιο:
Ενισχύει το πρόγραμμα μαθημάτων του Υπουργείου Παιδείας με επιπλέον δυο ώρες διδασκαλίας σε μαθήματα όπως Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Έκθεση, Φυσική, Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά.

Διευρύνει το πρόγραμμα μαθημάτων του Υπουργείου Παιδείας με επιπλέον δραστηριότητες και προγράμματα, όπως Καινοτόμα Προγράμματα, Αθλητικές Δραστηριότητες και Ομίλους.

Οι μαθητές που το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα μια φορά την εβδομάδα για δυο ώρες μετά το σχόλασμα, να επιλέξουν πρόσθετη εκπαίδευση στο αντικείμενο που επιθυμούν να εμβαθύνουν.

Όλοι οι μαθητές του Σχολείου εκπαιδεύονται σε έναν Όμιλο της αρέσκειάς τους γιατί οι Όμιλοι αποτελούν μέρος του υποχρεωτικού Προγράμματος Σπουδών.

*Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας ανά βαθμίδα αναφέρονται στις ενημερώσεις γονέων.

Μάθετε περισσότερα για την ιδιωτική εκπαίδευση στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε:

idiotiki ekpaideusi
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved