Γιατί να προτιμήσω ιδιωτική εκπαίδευση για το παιδί μου

  • Σωστή αναλογία μαθητών στην τάξη
  • Ενισχυμένο πρόγραμμα σπουδών
  • Εκπαιδευτικά ταξίδια και προγράμματα
  • Συνεργασίες με κολέγια του εξωτερικού
  • Ασφάλεια
Γιατί να προτιμήσω ιδιωτική εκπαίδευση για το παιδί μου
bigstockphoto.com

Οι περισσότεροι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα ιδιωτική ή δημόσια εκπαίδευση.

Πολλά δημόσια σχολεία κάνουν εξαιρετική δουλειά στην εκπαίδευση των μαθητών, όμως, τα οφέλη μιας ιδιωτικής εκπαίδευσης μπορεί να υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος που καλούνται να καταβάλλουν οι γονείς.

Οι μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες ακαδημαϊκές προκλήσεις ενώ και τα ερεθίσματα που δέχονται μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων, διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ιδιωτικών σχολείων είναι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο γνώσης, γι΄αυτό και οι γονείς θα πρέπει να επιλέξουν εκείνο που πιστεύουν ότι ταιριάζει στη φιλοσοφία τους.

idiotiko sxoleio1

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Υψηλοί στόχοι

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι ότι το παιδί θα πρέπει να αναδείξει τον καλύτερό του εαυτό σε μαθησιακό επίπεδο καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι απαιτήσεις πολλές. Οι μαθητές λοιπόν των ιδιωτικών καλούνται να κάνουν σημαντικές προσπάθειες για να διατηρήσουν τον μέσο όρο βαθμολογίας τους.

Επίσης, οι εργασίες είναι πιο απαιτητικές και η συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα ( εκπαιδευτικά, εθελοντικά) είναι πλούσια. Σε ορισμένα μάλιστα ιδιωτικά σχολεία, αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες, θεωρούνται ως προαπαιτούμενο για την αποφοίτηση.

Η ώθηση για την εκπλήρωση αυτού του υψηλότερου προτύπου οδηγεί συχνά σε υψηλότερο επίπεδο απόδοσης των μαθητών.

idiotiko sxoleio2

Σωστή αναλογία μαθητών στην τάξη

Τα ιδιωτικά σχολεία δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές μπορεί να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να δημιουργήσουν σχέσεις με τους δασκάλους / καθηγητές, κάτι που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ακαδημαϊκή επιτυχία. Επίσης, μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα δυσκολίες που ενδεχομένως έχουν ορισμένοι μαθητές και να βελτιώσουν με τον τρόπο αυτό την πρόοδό τους.

Παράλληλα, οι μικρές τάξεις επιτρέπουν στους δασκάλους να έχουν καλύτερη γνώση για τα δυνατά και αδύναμα σημεία του κάθε μαθητή.

Ενισχυμένο πρόγραμμα σπουδών

Τα ιδιωτικά σχολεία έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους πρόγραμμα σπουδών ακολουθώντας παράλληλα το επίσημο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.

Δίνουν έμφαση στις τέχνες παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν τα ταλέντα τους και να εκφραστούν. Ορισμένα ιδιωτικά σχολεία μπορεί να προσφέρουν ακόμη και μαθήματα δημιουργίας ταινιών ή παραγωγής βίντεο.

idiotiko sxoleio3

Εκπαιδευτικά ταξίδια και προγράμματα

Το ιδιωτικό σχολείο είναι σε θέση να προσφέρει άλλες δραστηριότητες, όπως ειδικές εκδρομές που ενισχύουν το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου αλλά και προγράμματα που συνδέουν τις τέχνες ή τις επιστήμες.

Συνεργασίες με κολέγια του εξωτερικού

Τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να εμφυσήσουν τους μαθητές την προσδοκία να φοιτήσουν σε κολέγια του εξωτερικού με βάση την απόδοσή τους ή με υποτροφίες. Με επίκεντρο το κολέγιο, οι μαθητές μπορούν να είναι περισσότερο προσανατολισμένοι στους στόχους τους. Πολλά ιδιωτικά σχολεία αναφέρονται ακόμη και ως «προπαρασκευαστικά σχολεία για το κολέγιο».

Ασφάλεια

Πέρα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις (καθαρές αίθουσες, αυλές, γήπεδα), τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν ασφάλεια. Ο γονιός γνωρίζει ότι το παιδί του δεν μπορεί να μπει ή να βγει χωρίς έλεγχο. Επίσης, δεν χάνονται μαθήματα εξαιτίας απεργιών ή καταλήψεων.

Τι να θυμάστε

Εάν αποφασίσετε να στείλετε το παιδί σας σε ιδιωτικό σχολείο, ξεκινήστε άμεσα την έρευνα. Ενημερωθείτε για την ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχεται, το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που προσφέρονται ( ξένες γλώσσες, θέατρο, σπορ, μουσική).

Με ποια κριτήρια να επιλέξετε ιδιωτικό σχολείο για το παιδί σας

Μάθετε περισσότερα για την ιδιωτική εκπαίδευση στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε:

idiotiki ekpaideusi
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved