Σχολικές διακοπές: Τι θα κάνουμε τα παιδιά;

  • Summer camps για παιδιά – Η ιδανική επιλογή
  • Τι προσφέρουν τα summer camps στα παιδιά;
  • Τι μπορεί να κάνει το παιδί σε ένα καλοκαιρινό camp;
  • Ασφάλεια πάνω από όλα
  • Από ποια ηλικία και μετά μπορείτε να στείλετε το παιδί στο summer camp;
  • Τι να προσέξετε πριν επιλέξετε το summer camp για το παιδί;
Σχολικές διακοπές: Τι θα κάνουμε τα παιδιά;

Λιγότερος από ένας μήνας μαθημάτων απομένει μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές και πολλοί είναι οι γονείς που προβληματίζονται για το τι θα κάνουν τα παιδιά το καλοκαίρι. Ποιος θα τα προσέχει; Ποιος θα τα απασχολεί; Η επιλογή να τα αφήσετε στην γιαγιά ή τον παππού δεν υπάρχει σε όλες τις περιπτώσεις και αναγκαστικά θα πρέπει να στραφείτε σε άλλες εναλλακτικές.

Summer camps για παιδιά – Η ιδανική επιλογή

Τα καλοκαιρινά camps είναι η εναλλακτική που θα σας λύσει τα χέρια. Πρόκειται για θερινά προγράμματα δραστηριοτήτων που διοργανώνονται από ιδιωτικά σχολεία για κάποιες εβδομάδες το καλοκαίρι.Τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας μας, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, δίνουν τη δυνατότητα στους γονείς (είτε αυτούς που ήδη έχουν εγγεγραμμένα τα παιδιά τους εκεί, είτε όχι) να δηλώσουν συμμετοχή στα καλοκαιρινά τους προγράμματα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στους μικρούς μαθητές, μέρες χαλάρωσης και φουλ διασκέδασης.

Τι προσφέρουν τα summer camps στα παιδιά;

Το παιδί θα έχει την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε νέες δραστηριότητες, θα περάσει τον χρόνο του δημιουργικά, θα αποκτήσει όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις και θα κάνει νέες παρέες, ενισχύοντας έτσι την κοινωνικοποίησή του.

Εσείς από την άλλη θα είστε ήσυχοι ότι τις ώρες που λείπετε από το σπίτι, το παιδί θα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον κάνοντας εποικοδομητικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

kalokairina camps gia paidia 3

Τι μπορεί να κάνει το παιδί σε ένα καλοκαιρινό camp;

Η βασική διαφορά με την κατασκήνωση είναι ότι το παιδί, καθ’ όλη τη διάρκεια του camp, δεν θα διανυκτερεύει εκεί το βράδυ. Επίσης, τα ιδιωτικά σχολεία που διοργανώνουν summer camps έχουν σχολικά που μεταφέρουν τα παιδιά από το σπίτι στον χώρο και το αντίστροφο.

Οι δραστηριότητες

Στα καλοκαιρινά camps τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, από αθλήματα όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και παιχνίδια, μέχρι εκμάθηση ξένων γλωσσών, κεραμική, ρομποτική κ.α. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες που προσφέρει το κάθε ένα και να αποφασίσετε αντίστοιχα.

Επίσης, τα περισσότερα camps διοργανώνουν εκδρομές για πεζοπορία ή μπάνιο στη θάλασσα.

Ασφάλεια πάνω από όλα

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των summer camps είναι ότι το παιδί θα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, παρουσία εκπαιδευτικών και νοσηλευτικού προσωπικού που θα βρίσκεται στον χώρο προληπτικά.

Το παιδί καταφτάνει στον χώρο το πρωί και παραμένει μέχρι τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα περισσότερα camps προσφέρουν φαγητό, μπορείτε όμως κι εσείς να ετοιμάσετε το δικό σας σπιτικό κολατσιό ή μεσημεριανό εάν το επιθυμείτε.

kalokairina camps gia paidia 1

Από ποια ηλικία και μετά μπορείτε να στείλετε το παιδί στο summer camp;

Αυτό εξαρτάται από το εκάστοτε καλοκαιρινό camp. Κάποια δέχονται παιδιά που έχουν τελειώσει το προνήπιο και άλλα λίγο μεγαλύτερα.

Τι να προσέξετε πριν επιλέξετε το summer camp για το παιδί;

  • Αρχικά δείτε όλες σας τις εναλλακτικές και κυρίως αυτές που βρίσκονται πιο κοντά σας. Μελετήστε τι προσφέρει η κάθε μία και επικοινωνήστε ώστε να ενημερωθείτε για διαθεσιμότητα, κόστος και ό,τι άλλο μπορεί να σας απασχολεί.
  • Κανονίστε μία συνάντηση δια ζώσης. Επισκεφτείτε το μέρος από κοντά για να δείτε τις εγκαταστάσεις και να γνωρίσετε το προσωπικό.
  • Εάν το παιδί τρώει στο camp, ελέγξτε την κουζίνα και το μενού.
  • Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για την ύπαρξη γιατρού κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.
  • Επισκεφτείτε μαζί με το παιδί τις εγκαταστάσεις και ρωτήστε την άποψή του.

Μάθετε περισσότερα για την ιδιωτική εκπαίδευση στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε:

idiotiki ekpaideusi
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved