Με ποια κριτήρια να επιλέξετε ιδιωτικό σχολείο για το παιδί σας

  • Εγκαταστάσεις
  • Μελέτη
  • Δραστηριότητες
  • Δάσκαλοι
  • Διεπιστημονικότητα
Με ποια κριτήρια να επιλέξετε ιδιωτικό σχολείο για το παιδί σας
Photo by note thanun on Unsplash

Και ποιος γονέας δεν θέλει να επιλέξει το ιδανικό σχολείο για το παιδί του; Η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού. Η παιδεία αποτελεί τη μεγαλύτερη αξία του ανθρώπου. Παιδεία δεν είναι μόνο οι γνώσεις, ένας πεπαιδευμένος άνθρωπος αποτελεί ένα σπουδαίο μέλος της κοινωνίας μας.

sxoleio

Photo by Element5 Digital on Unsplash

Τι είναι σημαντικό να έχει ένα σχολείο, για να αποτελέσει την πρώτη επιλογή των γονέων;

Εγκαταστάσεις

Αναμφίβολα ο χώρος του σχολείου πρέπει να είναι άνετος για τα παιδιά, να περιλαμβάνει γήπεδα, παιδική χαρά, (προαιρετικά πισίνα), (προαιρετικά ιππασία). Σίγουρα πρέπει οι αίθουσες να είναι ευάερες και ευήλιες. Απαραίτητη είναι η θέρμανση και ο κλιματισμός. Δεν νοείται το παιδί να κάνει μάθημα και να κρυώνει το χειμώνα, ούτε να είναι έτοιμο να λιποθυμήσει τους ανοιξιάτικους μήνες, ή τον Ιούνιο, που ακόμα πάει σχολείο.

Μελέτη

Η λεγόμενη μελέτη, σημαίνει όταν το παιδί κάθεται παραπάνω ώρες στο σχολείο, για να κάνει τις εργασίες που του ανέθεσε ο δάσκαλός του για το σπίτι. Αυτή η τακτική ίσως κακοφανεί στα παιδιά, αλλά το θετικό είναι ότι όταν επιστρέφουν στο σπίτι δεν θα έχουν να ασχοληθούν με τίποτα άλλο παρά μόνο με το παιχνίδι, και την ξεκούρασή τους.

Δραστηριότητες

Πολλά σχολεία περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες, όπως είναι η μουσική, η ζωγραφική, ο χορός και οι πολεμικές τέχνες. Έτσι δεν θα χρειαστεί οι γονείς να πληρώνουν παραπάνω χρήματα για τα εξωσχολικά αθλήματα των παιδιών τους, ούτε να χάνουν χρόνο τα παιδιά στο «πήγαινε-έλα».

Δάσκαλοι-Eκπαιδευτικοί

Φυσικά το άλφα και το ωμέγα ενός καλού σχολείου, αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό που το στελεχώνει. Ένας δάσκαλος είναι απαραίτητο να είναι κοντά στα παιδιά, καθώς ορθά θεωρείται ένας δεύτερος γονέας. Επίσης, καλό είναι ο δάσκαλος να ξεφεύγει από τα κλασσικά στερεότυπα εκμάθησης, και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Θα μπορούσε να διοργανώσει μια θεατρική παράσταση, να τους διαβάσει ένα εξωσχολικό βιβλίο, έτσι ώστε να ενισχύσει την καλλιτεχνία των παιδιών. Ακόμη, θα μπορούσε τις ηλιόλουστες μέρες να κάνει μάθημα στα παιδιά στο προαύλιο του σχολείου, για να μην «κλείνονται» μέσα στους τέσσερις τοίχους.

Διεπιστημονικότητα

Μια διεπιστημονική ομάδα απαρτίζεται από πλήθος επιστημόνων όπως είναι οι ψυχολόγοι, οι φυσιοθεραπευτές, οι λογοθεραπευτές, οι παιδίατροι, οι εργοθεραπευτές κ.α Ένα σχολείο είναι απαραίτητο να απαρτίζεται από μια καταξιωμένη ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι μέσω των εξειδικευμένων γνώσεων τους θα αποτελέσουν σπουδαία αρωγή για την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών.

Το σχολείο αποτελεί τη δεύτερη οικογένεια ενός παιδιού, και έχει ευθύνη και υποχρέωση να μεγαλώσει σωστούς ανθρώπους, με αξίες.

Τα μαθητικά χρόνια είναι σίγουρα η καλύτερη περίοδος της ζωής ενός ανθρώπου και τα παιδιά πρέπει, εκτός από το να μαθαίνουν, να περνούν και ξέγνοιαστες στιγμές που θα τους μείνουν αξέχαστες για μια ζωή!

Μάθετε περισσότερα για την ιδιωτική εκπαίδευση στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε:

idiotiki ekpaideusi
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved