Όταν ο έφηβος απειλεί ότι θα φύγει από το σπίτι - Τι μπορείτε να κάνετε

Τι ωθεί έναν έφηβο να απειλεί ότι θα φύγει από το σπίτι.

Όταν ο έφηβος απειλεί ότι θα φύγει από το σπίτι - Τι μπορείτε να κάνετε
Bigstock

Πολλές φορές, σε έναν καυγά, οι γονείς δεν παίρνουν σοβαρά τις απειλές του έφηβου παιδιού τους ότι θα φύγει από το σπίτι.

Συνήθως αδιαφορούν πιστεύοντας ότι είναι λόγια του αέρα κι άλλες, περνούν στην αντεπίθεση προκαλώντας με τον τρόπο τους, το παιδί τους. «Δεν θα τολμούσες», «θα επέστρεφες σε χρόνο μηδέν» ή «δεν θα άντεχες ούτε μια μέρα», είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που θα ειπωθούν.

Γιατί το παιδί απειλεί να φύγει από το σπίτι

Εάν το έφηβο παιδί σας απειλεί να φύγει από το σπίτι, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: υπερβολική πίεση, προβλήματα στο σπίτι, προβλήματα στο σχολείο…Με άλλα λόγια, πρέπει να δώσετε προσοχή στο πλαίσιο και την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρίσκονται όταν εκδηλώνουν αυτή τη συμπεριφορά.

Τι πρέπει να έχετε κατά νου εάν το παιδί σας απειλεί να φύγει

Μερικά από τα κλειδιά για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους απειλής είναι να κατανοήσετε τα ακριβή αίτια.

efiveia-ponokefalos.jpg

Ακούστε και δώστε προσοχή

Μην εστιάζετε μόνο σε αυτά που λένε, αλλά και στη συμπεριφορά τους. Προσπαθήστε να ξεφύγετε από τι γενικεύσεις ( «πάντα το ίδιο συμβαίνει» ) και τις ταμπέλες ( «πάντα ήταν δύσκολο παιδί» ) για να προσπαθήσετε να μπείτε στη θέση τους.

Μην υποτιμάτε την απειλή του

Φράσεις όπως "γιατί δεν το κάνεις;" καλό είναι να αποφεύγονται. Επίσης, είναι σημαντικό να τον προειδοποιήσετε για τους κινδύνους και τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης. Ο στόχος δεν είναι να τον εκφοβίσετε αλλά να κατανοήσει ότι μπορεί να χαθεί, να βρεθεί σε κίνδυνο.

Δείξτε ενσυναίσθηση και κατανόηση

Η συζήτηση και η ενσυναίσθηση με το παιδί σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια λύση στο πρόβλημα. Ο θυμός και η βία (λεκτική) απλά θα επιδεινώνουν τα πράγματα.

ponoi-periodou-kai-diatrofi-efiveia.jpg

Ζητήστε υποστήριξη

Εάν πιστεύετε ότι η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη από την πλευρά σας , μπορείτε να ζητήσετε από έναν συγγενή (παππού, γιαγιά, θείες και θείους) να φιλοξενήσουν το παιδί σας για λίγες μέρες. Με αυτόν τον τρόπο, θα τους δώσετε λίγο χώρο και χρόνο να ηρεμήσει. Το σημαντικό είναι να προστατεύσετε το παιδί σας και να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές .

Οι συγκρούσεις με τα παιδιά είναι συχνά η ορατή κορυφή του παγόβουνου. Τις περισσότερες φορές, υπάρχουν υποκείμενες καταστάσεις και το γεγονός ότι ο έφηβος απειλεί να φύγει από το σπίτι μπορεί να αποτελεί κόκκινη σημαία προειδοποιώντας σας για μια σειρά από προβλήματα που το απασχολούν και ζητούν άμεση επίλυση.

Με πληροφορίες από το youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved