Οι τρεις πιο συχνοί μύθοι για τους εφήβους

Αυτοί είναι οι πιο διαδεδομένοι μύθοι για την εφηβεία. 

Οι τρεις πιο συχνοί μύθοι για τους εφήβους

Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος και ιδιαίτερα αγχωτική.

Δεν είναι άλλωστε και το πιο εύκολο πράγμα για να έναν έφηβο να διαχειριστεί πλήθος αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα του αλλά και την ψυχολογία του.

Οι αλλαγές αυτές συχνά έχουν αντίκτυπο και στη συμπεριφορά του, με εκρήξεις θυμού, ξεσπάσματα ή τάσεις απομόνωσης.

Και επειδή πολλά γράφονται και λέγονται για τους έφηβους ας δούμε τους τρεις πιο διαδεδομένους μύθους:

efivos-xorismenos.jpg

Οι έφηβοι είναι εγωιστές

Οι έφηβοι επικεντρώνονται στον εαυτό τους σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν το σώμα τους, τις ανάγκες τους, τα συναισθήματά τους. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να χαρακτηρίζονται εγωιστές. Οι έφηβοι χρειάζονται ενήλικες που πιστεύουν σε αυτούς. Μην ανέχεστε την αγένεια απλώς και μόνο επειδή είναι έφηβοι. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η εφηβεία δεν διαρκεί για πάντα.

Οι έφηβοι είναι τεμπέληδες

Οι έφηβοι χρειάζονται ύπνο για την ψυχική και σωματική τους ευεξία. Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, τα παιδιά στην εφηβεία μπορούν να είναι απίστευτα εργατικά αν έχουν κίνητρα.

Ζητήστε να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε το δείπνο κατά καιρούς ή αναθέστε τους κάποιες δουλειές λέγοντας ότι ως μέλη της οικογένειας έχουν ευθύνες όπως και κι εσείς. Επίσης, βρείτε δραστηριότητες σχετικές με τα ενδιαφέροντά τους και ενθαρρύνετέ τους να συμμετέχουν.

efiveia-kai-filies.jpg

Οι έφηβοι είναι αγενείς

Σίγουρα, όλοι οι έφηβοι ξεπερνούν τα όρια και μιλούν άσχημα ή επαναστατούν με κάποιο τρόπο. Αλλά αν αυτή η συμπεριφορά είναι καθημερινή, κάτι έχετε κάνει λάθος. Μη φοβάστε να θέσετε συνέπειες για τον τρόπο που συμπεριφέρονται και φροντίστε να τις τηρείτε.

Ταυτόχρονα, μπορεί να συμβαίνει κάτι σοβαρότερο και με αυτό τον τρόπο να εκφράζει το άγχος ή την απογοήτευσή του. Το σημαντικό είναι να μη χάσετε την επικοινωνία με έφηβο παιδί σας υψώνοντας τοίχο ανάμεσά σας.

Πηγή: allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved