Σπανάκι: Μια super τροφή για υγιή και δυνατά παιδιά (vid)

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να φάει σπανάκι!

Σπανάκι: Μια super τροφή για υγιή και δυνατά παιδιά (vid)

Ενώ το σπανάκι είναι ένα από τα πιο επιθυμητά πράσινα φυλλώδη λαχανικά για καλή υγεία, η γεύση και η υφή μπορούν να κάνουν τα μικρά παιδιά να μην το δοκιμάσουν καν.

Το κόλπο είναι να εισάγετε συνεχώς μικρές ποσότητες κρυμμένες μέσα στο φαγητό του. Η επανάληψη είναι το κλειδί. Μην εγκαταλείπετε το παιδί σας όταν λέτε «γιακ» για 100η φορά. Δοκιμάστε να καμουφλάρετε το σπανάκι - βελτιώνοντας τη θρεπτική ποιότητα του φαγητού τους. Τα παιδιά χρειάζονται πολλές υγιεινές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες για την ανάπτυξή τους. Το σπανάκι περιέχει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλα τρόφιμα.

Γεμάτο με σίδηρο, ψευδάργυρο, κάλιο, βιταμίνη Α και βιταμίνη C, το σπανάκι είναι ένα φυλλώδες πράσινο σούπερ φαγητό. Το σπανάκι προσφέρει διπλάσιες ποσότητες ινών από άλλα χόρτα και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας του μικρού παιδιού αυξάνοντας την πρόσληψη φυτικών ινών.

Σε ποια ηλικία τα μωρά μπορούν να φάνε σπανάκι;

Αν και ο κατάλληλος για να σας δώσει αυτή την απάντηση είναι ο παιδίατρος που σας παρακολουθεί, σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, θα πρέπει να περιμένετε το παιδί σας να γίνει 12 μηνών πριν εντάξετε στη διατροφή του το σπανάκι.

Τα οφέλη του σπανακιού στα παιδιά

Το σπανάκι είναι ένας διατροφικός θησαυρός και ορίστε γιατί πρέπει να το τρώνε τα παιδιά σας:

  • Δυναμώνει τα κόκκαλα
  • Κάνει καλό στους μύες
  • Βοηθά στο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα
  • Βοηθά στο κυκλοφοριακό σύστημα
  • Είναι πλούσια πηγή ενυδάτωσης (περιέχει πάνω από 90% νερό)

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια συνταγή με σπανάκι που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved