Εύκολοι τρόποι για να εντάξουμε περισσότερα φρούτα στη διατροφή των παιδιών (vid)

Πώς θα κάνω το παιδί μου να φάει φρούτα και λαχανικά;

Εύκολοι τρόποι για να εντάξουμε περισσότερα φρούτα στη διατροφή των παιδιών (vid)

Πόσες φορές έχει προσπαθήσει να δώσετε φρούτα ή λαχανικά στο παιδί σας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία; Θέλει υπομονή, αγάπη και σίγουρα… πονηριά.

Κακά τα ψέματα, όλοι οι γονείς βασανίζονται κάποια στιγμή στη ζωή τους με τη διατροφή των παιδιών τους προσπαθώντας να τα καταφέρουν να φάνε φρούτα και λαχανικά.

Αν και το δικό σας παιδί γυρίζει το πρόσωπο του από την άλλη στη θέα ενός μήλου, μην αγχώνεστε υπάρχει ελπίδα! Διαβάστε μερικά κόλπα για να κατάφερετε το παιδί σας να τρώει περισσότερα φρούτα.

Εύκολοι τρόποι για να εντάξουμε περισσότερα φρούτα στη διατροφή των παιδιών

1. Κρατήστε το σε οπτική επαφή με τη φρουτιέρα

«Πολλοί γονείς αγοράζουν φρέσκα φρούτα και στη συνέχεια τα βάζουν μακριά κι έτσι απομακρύνεται από το βλέμμα και από το μυαλό του παιδιού», λέει η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Mary Ellen Deane της Μονάδας Υγείας Muskoka-Parry Sound.

2. Τοποθετήστε τα φρούτα στο πιάτο σαν ένα ουράνιο τόξο

Τα φρούτα είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών, ανόργανων συστατικών, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου, καρδιακών παθήσεων, παιδικής παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2.

3. Μην τους δίνετε κατεψυγμένα, αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα φρούτα!

Αν φάει για παράδειγμα ένα κομμάτι βερίκοκο από κονσέρβα λόγω της ποσότητας της ζάχαρης μπορεί να του αρέσει περισσότερο κι έτσι να μπει ποτέ στη διαδικασία να δοκιμάσει το φρέσκο, που ασφαλώς έχει να του προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα κονσερβοποιημένο

4. Αφήστε να το διαλέξει ποια φρούτα θέλει και κάντε τα χυμό!

Σίγουρα ένας ανάμεικτός χυμός από φρούτα θα του αρέσει πολύ περισσότερο από το να πρέπει να φάει ένα μήλο ή μια μπανάνα κομμένα σε κομμάτια.

5. Κρύψτε τα λαχανικά στο φαγητό του

Ναι, ναι, σίγουρα θα το έχετε ακούσει πολλές φορές, αλλά κρύβοντας τα λαχανικά σε ένα μπιφτέκι, σε μία σάλτσα ή σε μια βελουτέ σούπα, έχετε καταφέρει το μικρό σας να φάει λαχανικά και μάλιστα χωρίς να το καταλάβει.

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε τέτοιες συνταγές, παρακάτω εμείς σας προτείνουμε δύο. Στα βίντεο που ακολουθούν θα δείτε μια φανταστική συνταγή για έναν ανάμεικτο χυμό από φρέσκα φρούτα και πώς θα φτιάξετε νόστιμα μπιφτέκια με κρυμμένα λαχανικά.



Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved