Muffins με μπανάνα και crumble: Το πιο νόστιμο κολατσιό για το σχολείο

Αφράτα, γλυκά και τραγανά από πάνω – αυτά τα banana crumb muffins είναι το τέλειο κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο ή για όλη την οικογένεια. Φτιάχνονται εύκολα, καταψύχονται και ξανασερβίρονται φρέσκα, σαν να βγήκαν μόλις από τον φούρνο.

Μαργαρίτα Νικολάου
Muffins με μπανάνα και crumble: Το πιο νόστιμο κολατσιό για το σχολείο
Bigstock

Αν τα παιδιά σας λατρεύουν τις μπανάνες και τη φυσική τους γλύκα, τότε αυτά τα muffins θα γίνουν η αγαπημένη τους λιχουδιά! Είναι ιδανικά για το σχολείο, εύκολα στην προετοιμασία και το καλύτερο; Μπορείτε να τα καταψύξετε μόλις κρυώσουν και να τα βγάζετε όποτε θέλετε – θα είναι φρέσκα, σαν να τα βγάλατε εκείνη τη στιγμή από τον φούρνο.

Muffins γκρανόλας με μήλο - Το απόλυτο σνακ για παιδιά

Αυτά τα muffins είναι τόσο αφράτα και γευστικά που θα νομίζουν όλοι ότι τα αγοράσατε από κάποιο διάσημο ζαχαροπλαστείο. Φτιαγμένα από απλά υλικά, έχουν πλούσια γεύση με βανίλια, κανέλα και φυσικά… μπόλικη μπανάνα! Το μυστικό τους είναι το τραγανό, βουτυράτο crumble κρούστα που ταιριάζει υπέροχα με το γλυκό.

Μπορείτε να τα σερβίρετε και στο πρωινό, συνδυάζοντάς τα με ένα smoothie ή ένα ποτήρι γάλα.

Muffins με μπανάνα και crumble

Υλικά για τα muffins:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 3 ώριμες μπανάνες (λιωμένες)
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

Υλικά για το crumble:

  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ⅛ κ.γ. αλάτι

Συνταγή για παιδιά με διαβήτη - Muffin με δαμάσκηνα

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώστε ή βάλτε χάρτινες θήκες σε δύο ταψάκια για muffins (12 θέσεων).
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά του crumble με πιρούνι ή με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθούν «ψίχουλα».
  • Σε άλλο μπολ ανακατέψτε αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι, κανέλα.
  • Σε μεγαλύτερο μπολ λιώστε τις μπανάνες, προσθέστε το βούτυρο, τα αυγά, τη βανίλια και τα δύο είδη ζάχαρης. Ανακατέψτε. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Μοιράστε το μείγμα στις θήκες (¾ γεμάτες). Πασπαλίστε κάθε muffin με 1–2 κ.σ. από το crumble.
  • Ψήστε για 12–15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
  • Αφήστε 15 λεπτά στο ταψί, έπειτα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν.

Banana muffin με καστανή ζάχαρη και γιαούρτι

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

muffin-stin-katapsiksi.jpg

Μπορώ να διπλασιάσω τη δόση;
Φυσικά, η συνταγή προσαρμόζεται εύκολα.

Χρειάζονται ψυγείο;
Ναι, διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο, ειδικά το καλοκαίρι.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος στα muffins;
Το υπερβολικό ανακάτεμα της ζύμης – κάνει τα muffins σφιχτά και όχι αφράτα.

Δοκιμάστε τα και ετοιμάστε μια παρτίδα για την εβδομάδα – τα παιδιά θα τα λατρέψουν, κι εσείς θα έχετε πάντα έτοιμο ένα σπιτικό, υγιεινό και νόστιμο κολατσιό!

πηγή συνταγής: Joyfoodsunshine.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved