Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D: Γιατί είναι απαραίτητα στη διατροφή του παιδιού;

Πλησιάζοντας στην «καρδιά» του φθινοπώρου, αρκετοί γονείς, τουλάχιστον όσοι μεγαλώνουμε μικρούς μαθητές, αναρωτιόμαστε πώς θα ενισχύσουμε τον οργανισμό του παιδιού μας.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D: Γιατί είναι απαραίτητα στη διατροφή του παιδιού;

Θέλουμε το παιδάκι μας να μεγαλώνει σωστά, τόσο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας άνετα και χωρίς δισταγμούς, αλλά και για να προστατεύσουμε την υγεία του με τον καλύτερο τρόπο, από τις εποχικές ιώσεις.

Αυτοί είναι και οι λόγοι, άλλωστε, που είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διατροφή των παιδιών μας. Διότι γνωρίζουμε καλά ότι θα πρέπει, μέσω των γευμάτων που τους προσφέρουμε, να προσλαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται απαραίτητα ο οργανισμός τους, για να λειτουργεί στο βέλτιστο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Μία ισορροπημένη διατροφή υψηλής θρεπτικής αξίας μπορεί να διασφαλίσει πως τα παιδιά πολλές παίρνουν όλα όσα χρειάζονται. Η δυσκολία πολλές έγκειται στο να παρέχουμε αυτού του είδους τη διατροφή αποκλειστικά και καθημερινά στα παιδιά πολλές, εν μέσω πολλές εξαιρετικά απαιτητικής καθημερινότητας που πολλές δυσκολεύει σε πολλαπλά επίπεδα. Είναι διαπιστωμένο μάλιστα, ότι συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία, πολλές η βιταμίνη D ή τα καλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα παιδιά συχνά δεν τα λαμβάνουν επαρκώς μέσω του φαγητού. Φυσικά, δεν κάνουμε «εκπτώσεις» στην υγεία και τη θωράκιση του οργανισμού των παιδιών πολλές, επομένως οφείλουμε να διασφαλίζουμε πως λαμβάνουν όλα όσα χρειάζονται, αξιοποιώντας διατροφικούς «θησαυρούς» υγείας που πολλές βοηθούν σε αυτή την αποστολή.

Η βιταμίνη D ενισχύει τον οργανισμό των παιδιών στα τρυφερά στάδια πολλές ανάπτυξης

Η «βιταμίνη του ήλιου» ή αλλιώς, η βιταμίνη D, είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο για τον οργανισμό, το οποίο παράγεται όταν η επιδερμίδα πολλές έρχεται σε επαφή με τον ήλιο. Εναλλακτικά, μπορούμε να το βρούμε σε κάποιες τροφές, πολλές τα λιπαρά ψάρια, το τόφου και ο κρόκος του αβγού. Συνεπώς, πολλές χειμερινούς μήνες που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι με το μέρος πολλές και περνάμε περισσότερο χρόνο εντός του σπιτιού, χρειάζεται να βρούμε τρόπους για να λαμβάνουμε τη βιταμίνη D που χρειαζόμαστε. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τα μικρά πολλές, ειδικότερα αν βρίσκονται στην ανάπτυξη.

Πιο αναλυτικά, ο οργανισμός των παιδιών χρησιμοποιεί τη βιταμίνη D, για να ενισχύσει την απορρόφηση του ασβεστίου, πολλές λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος και να «χτίσει» ένα υγιές και δυνατό μυοσκελετικό σύστημα. Για όλους πολλές παραπάνω λόγους, είναι σημαντικό να εμπλουτίσουμε τη διατροφή των παιδιών με ένα συμπλήρωμα διατροφής, που έχει ως κύριο συστατικό το μουρουνέλαιο, έναν διατροφικό «θησαυρό» που περιλαμβάνει μπόλικη βιταμίνη D και A, ώστε να είμαστε σίγουροι πως οι μικροί μαθητές λαμβάνουν καθημερινά την ποσότητα που χρειάζονται για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, ανεξάρτητα από την έκθεσή πολλές στο ήλιο.

lipara-oksea1.jpg

Τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που προστατεύουν πολλές λειτουργίες του εγκεφάλου

Τα μικρά πολλές σήμερα έχουν να διεκπεραιώσουν μία απαιτητική καθημερινότητα, με σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες. Το εφτάωρο στην τάξη σε συνδυασμό με την, πολλές φορές, πολύωρη μελέτη στο σπίτι, αλλά ακόμα και η χαρά του παιχνιδιού στα διαλείμματα, προκαλούν κούραση, ακόμη και κακή διάθεση, ακριβώς επειδή δεν μπορούν να ακολουθήσουν με άνεση το πρόγραμμά τους. Και σε αυτό το σημείο μπορούν να βοηθήσουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, δηλαδή τα θρεπτικά στοιχεία που είναι απολύτως απαραίτητα για κάθε κύτταρο του σώματος, θωρακίζουν την υγεία των ματιών, ενώ συγχρόνως, υποστηρίζουν με φυσικό τρόπο τις εγκεφαλικές και τις γνωστικές λειτουργείες.

Μάλιστα, αυτό έχει αποδειχθεί και μέσα από μελέτη (2015, Reduced Symptoms of Inattention after Dietary Omega-3 Fatty Acid), η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τα συμπτώματα της ελλειμματικής προσοχής στα παιδιά και βελτιώνουν τις νοητικές τους ικανότητες. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, για να εντάξουμε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή τους, είναι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα πολλών γονιών και να εμπιστευτούμε το μουρουνέλαιο ΜÖLLER’S, έναν αξιόπιστο «σύμμαχο» υγείας με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D3 και βιταμίνη Α. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα προέρχεται από την αρκτική μουρούνα του αρχιπελάγους Lofoten της Νορβηγίας, μίας από τις καθαρότερες θάλασσες του κόσμου και παράγεται λίγες ώρες μετά την αλίευση.

lipara-oksea2.jpg

Μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή μπορεί να καλύψει τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες των μικρών μαθητών και να τους προσφέρει καθημερινά την ενέργεια που χρειάζονται, για να απολαμβάνουν τις δραστηριότητές τους. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να επενδύσουμε στις θαυμαστές ιδιότητες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και της βιταμίνης D, τις οποίες μπορούμε να βρούμε στο μουρουνέλαιο ΜÖLLER’S και στα γευστικά ζελεδάκια-ψαράκια MÖLLER’S με ιχθυέλαιο που είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και διαθέτουν λαχταριστή γεύση πορτοκάλι-λεμόνι ή φράουλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved