Παιδική διατροφή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα «φιλικά» λιπαρά (vid)

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα «φιλικά» λιπαρά για να τα εντάξετε στη διατροφή των παιδιών σας αλλά και τη δική σας;

Παιδική διατροφή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα «φιλικά» λιπαρά (vid)

Ο Γιάννης Χρύσου, κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος, μίλησε στην εκπομπή «Υγεία Πάνω Απ' Όλα» με την Φωτεινή Γεωργίου για τα λιπαρά και πότε αυτά μπορεί να είναι φιλικά για τον οργανισμό. Σύμφωνα με την μελέτη του American Heart Association, o επιστήμονας εξήγησε ότι όταν ένας άνθρωπος ακολουθήσει μια διατροφή με περισσότερα ή λιγότερα υγιεινά λιπαρά με παράλληλη μείωση της θερμιδικής πρόσληψης μπορεί να πετύχει την απώλεια βάρους και συγχρόνως να έχει αποκτήσει όλα τα οφέλη για την υγεία του.

Τόνισε ότι για να επιτευχθεί αυτό, αρκεί να μειώσει ο άνθρωπος τις θερμίδες. Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθηγητής καρδιολογίας, ανέφερε ότι τα «φιλικά» λιπαρά για τον οργανισμό, συναντώνται στα μονοακόρεστα όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και τα πολυακόρεστα όπως τα φυτικά έλαια. Ο ιατρός εξήγησε ότι τα «φιλικά» λιπαρά βοηθούν στην πτώση της χοληστερίνης, ενώ δρουν αντιοξειδωτικά και ως αντιφλεγμονώδη.

«Τα λιπαρά στην διατροφή μας έχουν έντονη μεταβολική δράση, και στην γυναίκα παίζουν μεγάλο ρόλο αφού είναι πρόωρες ουσίες ορμονών, ορίζουν επίσης την σταθερότητα του κυττάρου, διατηρούν τον οργανισμό υγιή και νέο», δήλωσε ο Γιάννης Χρύσου.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:



Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved