Αυτά είναι τα 5 πράγματα που θα ήθελε το μωρό να ξέρεις για το πώς σε βλέπει!

Αν το μωρό μπορούσε να μιλήσει, θα σε ενημέρωνε για αυτά τα 5 πράγματα

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που θα ήθελε το μωρό να ξέρεις για το πώς σε βλέπει!

Αναρωτιέστε κι εσείς τι μπορεί να σκέφτεται το μωράκι σας τον πρώτο καιρό της ζωής του; Τι βλέπει, πώς βλέπει τον κόσμο, πώς βλέπει εσάς;

Δείτε παρακάτω αν το μωρό σας μπορούσε να μιλήσει, τι θα σας έλεγε για εκείνο και για τον τρόπο που βλέπει.

«Δε μπορώ να σε δω όταν μου μιλάς από την άλλη άκρη του δωματίου. Μπορώ, όμως, να κάνω focus στο πρόσωπό σου, όταν με κρατάς στην αγκαλιά σου»

Όταν τα μωρά γεννιούνται το οπτικό τους πεδίο δεν αναπτύσσεται πλήρως. Τα νεογέννητα μπορούν να δουν σε απόσταση 8 με 10 εκατοστά. Σύμφωνα με μία παλαιότερη μελέτη, το οπτικό τους πεδίο αναπτύσσεται γύρω στους έξι μήνες.

«Μου αρέσει να βλέπω το πρόσωπό σου, όταν μου αλλάζεις πάνα»

Σύμφωνα με μελέτες, τα μωρά αγαπούν να βλέπουν το πρόσωπο της μαμάς και του μπαμπά τους, περισσότερο από κάθε άλλο πρόσωπο, ακόμη και συγγενικό.

«Δεν ξέρω ακόμη πώς είναι το κίτρινο ή το ροζ χρώμα»

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα νεογέννητα δεν ξεχωρίζουν τα χρώματα, καθώς τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους βλέπουν μόνο το μαύρο και το άσπρο. Το πρώτο χρώμα που βλέπουν μετά από αυτά τα δύο, είναι το κόκκινο.

«Μερικές φορές σε βλέπω καλύτερα με την άκρη του ματιού μου».

Τα μωρά, ακόμη και τα νεογέννητα είναι πολύ έξυπνα. Έτσι, όταν κάποιες φορές στρέφουν το κεφάλι τους και σας κοιτούν με την άκρη του ματιού τους, δεν… έχουν κάτι μαζί σας! Αντίθετα, με αυτόν τον τρόπο σάς βλέπουν καλύτερα.

«Μην πανικοβάλλεσαι, που αλληθωρίζω»

Είναι κάτι φυσιολογικό στα νεογέννητα. Ο μυς του ενός ματιού μπορεί να είναι λίγο πιο δυνατός από τον άλλον. Ωστόσο, αν το αλληθώρισμα είναι περιστασιακό, δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αν, όμως, τα ματάκια του συνεχίσουν να αλληθωρίζουν και μετά τον τρίτο μήνα ή αλληθωρίζουν συνεχώς από την ημέρα που γεννήθηκε, μιλήστε με τον παιδίατρό.

Διαβάστε επίσης

Η ανάπτυξη του μωρού κατά τον 1ο μήνα της ζωής του

Δώδεκα συναρπαστικές πληροφορίες για το μωρό, που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε

Ερεθίσματα που διεγείρουν την όραση του μωρού

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved