Ερεθίσματα που διεγείρουν την όραση του μωρού

Αν και η όραση του νεογέννητου είναι περιορισμένη, τα μάτια του είναι πολύ ευαίσθητα σε δύο πράγματα: στο ανθρώπινο πρόσωπο και σε οτιδήποτε κινείται.

Ερεθίσματα που διεγείρουν την όραση του μωρού

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερεθίσετε την όραση του μωρού:

-Βάλτε μία μεγάλη φωτογραφία με το πρόσωπό σας και της οικογένειάς σας για να εξασκείται στο να εστιάζει τα μάτια σε ένα από τα αγαπημένα του αντικείμενα.
-Στην άλλη πλευρά της κούνιας, δέστε γερά έναν άθραυστο βρεφικό καθρέφτη για να βλέπει το δικό του πρόσωπο.
-Βάλτε πολύ απλές αλλά ζωηρόχρωμες εικόνες γύρω από την υπόλοιπη κούνια, εντός της ακτίνας όρασης του μωρού.
-Κρεμάστε πάνω από την κούνια του ένα περιστρεφόμενο αντικείμενο. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό, μπορεί να είναι και μερικά μπαλόνια που κουνιούνται και με αν φύσημα.
-Αν η κούνια του είναι κοντά στον τοίχο μπορείτε να κολλήσετε παιχνιδάκια με λαστιχένιες βεντούζες που θα προεξέχουν από τον τοίχο ανάμεσα στα κάγκελα της κούνιας για να τα βλέπει το παιδί και να εστιάζει το βλέμμα του.
-Καθώς μεγαλώνει το παιδί, είναι σημαντικό τα παιχνίδια που βλέπει να κουνιούνται και να κάνουν θόρυβο, γι΄αυτό κρεμάστε του μαλακά, ελαφριά αντικείμενα από σχοινάκια, για να ταλαντεύονται όταν τα χτυπά με τα χέρια του. Τα παιδιά διασκεδάζουν με ό,τι κουδουνίζει , όπως κουδουνίστρες ή παιχνίδια με κουδουνάκια.
-Στο αυτοκίνητο μπορείτε να κολλήσετε παιχνίδια στο πίσω μέρος του καθίσματός σας, ή να τα κρεμάσετε από τα πλαϊνά παράθυρα ή την οροφή, αρκεί βέβαια να μην εμποδίζουν την ορατότητα του οδηγού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved