Απλές ασκήσεις για να δυναμώσουν τα πόδια του μωρού

Ασκήσεις - δραστηριότητες για τα πόδια του μωρού σας. 

Απλές ασκήσεις για να δυναμώσουν τα πόδια του μωρού
Bigstock

Η ικανότητα του μωρού να συντονίζει τις κινήσεις του αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται σταδιακά.

Αρχικά, μαθαίνει να κινείται και να ελέγχει τα μέρη του σώματός του με κάποιες στοιχειώδεις κινήσεις. Αργότερα, καταφέρνει να κρατά ένα αντικείμενο και να το επεξεργάζεται με μεγαλύτερη επιδεξιότητα. Στη συνέχεια, καταφέρνει να κάθεται, μετά να στέκεται, μέχρι να μπορέσει τελικά να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

Ασκήσεις για να δυναμώσουν τα πόδια του μωρού

moro-aeria-2.jpg

Ανάλογα με την ηλικία του μωρού, μπορείτε να κάνετε ορισμένες ασκήσεις για να ενδυναμώσετε τα πόδια του.

Ασκήσεις για τους πρώτους μήνες

Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που ξοδεύετε αλλάζοντας πάνες ή ρούχα ενώ το παιδί σας είναι ξαπλωμένο ανάσκελα. Πιάστε απαλά τα πόδια του μωρού από τους αστραγάλους και κάντε κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Λυγίστε και τεντώστε τα πόδια και ανοιγοκλείστε τα με προσοχή.

Να σέβεστε πάντα τα όρια των αρθρώσεων. Για να αντιληφθείτε αυτά τα όρια, πρέπει να εκτελείτε τις κινήσεις αργά καθώς και να είστε οξυδερκείς κοιτάζοντας τις αντιδράσεις του μωρού.

Ασκήσεις για το μωρό που κάθεται μόνο του

Σε μια μαλακή επιφάνεια, τοποθετήστε ένα αγαπημένο παιχνίδι του μωρού σας μπροστά του για να το ενθαρρύνετε να το πιάσει. Εάν χρειαστεί, βοηθήστε το να κινηθεί αν δεν μπουσουλάει ακόμα. Είναι σημαντικό ο χώρος να είναι τακτοποιημένος ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του μωρού.

pana-moro.jpg

Ασκήσεις για το μωρό που στέκεται όρθιο με ή χωρίς βοήθεια

Σε μια χαμηλή καρέκλα ή ένα τραπέζι στο οποίο έχει πρόσβαση το μωρό, τοποθετήστε ένα παιχνίδι που τραβά την προσοχή του. Αυτό θα το ενθαρρύνει να σηκωθεί. Μόλις σταθεί όρθιο, φέρτε το παιχνίδι στο πάτωμα δίπλα του, ώστε να απλώσει το χέρι του και να το εξερευνήσει. Μπορείτε επίσης να το ενθαρρύνετε να σπρώξει μια καρέκλα ή ένα ελαφρύ αντικείμενο, το οποίο θα χρησιμεύσει ως στήριγμα για τα πρώτα του βήματα.

Ασκήσεις για το μωρό που κάνει τα πρώτα του βήματα

Τοποθετήστε δύο καρέκλες σε απόσταση λίγων εκατοστών μεταξύ τους και βοηθήστε το μωρό σας να σηκωθεί όρθιο κρατώντας τη μία από αυτές. Τοποθετήστε το αγαπημένο αντικείμενο του παιδιού στην άλλη καρέκλα. Στην αρχή, το χέρι σας πρέπει να προσφερθεί στο παιδί για να του δώσει ασφάλεια και ηρεμία όταν κάνει βήματα για να φτάσει στην άλλη καρέκλα και το παιχνίδι. Αργότερα, το παιδί θα μπορεί να το κάνει με περισσότερη ανεξαρτησία.

mpanio-neogennitou.jpg

Ασκήσεις για μέσα στο νερό

Η ώρα του μπάνιου είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε κάποιες ασκήσεις μαζί του στο νερό. Ξεκινήστε κάνοντας μασάζ στο μωρό στο νερό σε καθημερινή βάση και σταδιακά ασκήσεις με τα πόδια.

Είναι πιο διασκεδαστικό ενώ παίζετε

Οι ασκήσεις για την ενίσχυση των ποδιών του μωρού σας έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν γίνονται στο πλαίσιο παιχνιδιού. Τα οφέλη των ασκήσεων είναι σημαντικά τόσο για τη σωματική όσο και για τη συναισθηματική ανάπτυξή του.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ποιες ασκήσεις θα δυναμώσουν οι μυς των μωρών.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved